Trineus de gossos

Posada de llarg d'una Pirena 2009 que ve marcada per l'abundància de neu

L'iglú de la Pirena torna a ser al pla de la catedral de Barcelona. Això significa que queden pocs dies perquè comenci la tradicional cursa de trineus amb gossos, als Pirineus. Aquest any, amb més neu que mai, començarà el 18 de gener, a l'Aragó, i acabarà el 31 de gener, a la Molina. Aquest diumenge hi haurà una presentació multitudinària de la prova, amb els mateixos protagonistes, però en un escenari totalment diferent: la platja Nova Icària de Barcelona.

Actualitzat
La presentació s'ha fet en una gelada plaça de la catedral de Barcelona. No més de 5 graus de temperatura a l'hora de la posada de llarg d'aquesta Pirena 2009, que arrenca el 18 d'aquest mes amb una primera etapa en terres aragoneses. Seran 14 dies de competició des de l'estació de Candanchú, el punt més a ponent del recorregut, fins a la Molina, el més a llevant, amb un total de 222 quilòmetres en línia recta. Hi haurà sis etapes a Catalunya, tres a l'Aragó, tres a Andorra, i dues a l'Arieja, a França.

Molta neu i cartell de luxe

L'abundància de neu per aquesta edició ha fet oblidar els problemes de l'any passat i els que van obligar a la suspensió de la prova l'any 2007. Un cop més, els gossos són els protagonistes principals d'aquesta aventura que busca consolidar l'amor pels animals, el respecte a la natura i la promoció dels Pirineus. Aquesta cita del múixing mundial i prova puntuable per a la Copa del Món té aquest any un cartell de luxe amb la participació de 38 equips procedents de nou països i amb la tornada del muixer català Josep Domingo, guanyador l'any 2006.

Aquest diumenge, es podrà fer un tastet d'aquesta Pirena a la platja de la Nova Icària de Barcelona, on s'hi instal·larà per unes hores.
Anar al contingut