Expulsar o classificar Rússia per al Mundial: la FIFA ha de decidir
Expulsar o classificar Rússia per al Mundial: la FIFA ha de decidir
futbol

Polònia es nega a jugar contra Rússia la repesca del Mundial i empeny la FIFA a decidir

Expulsió o classificació directa. Què farà el màxim organisme ara que totes les seleccions que comparteixen play-off amb els russos rebutgen enfrontar-s'hi?

Redacció Esport3Actualitzat

Més conseqüències de l'esclat de la guerra de Rússia contra Ucraïna en l'àmbit de l'esport. El president de la Federació Polonesa de Futbol, Cezary Kulesza, ha confirmat que la selecció de Polònia, país que és el principal punt d'arribada de refugiats ucraïnesos, "no té intenció de jugar" contra el combinat rus la repesca per ser al Mundial de Qatar a causa de "l'escalada de violència" de les tropes de Putin.

"No jugar és l'única decisió correcta."

El partit, previst per al 24 de març a Moscou, era la semifinal d'un dels tres play-offs que donen plaça per a la cita mundialista del desembre. L'altra semi d'aquest grup l'havien de disputar Suècia i Txèquia, que donen suport a la decisió polonesa davant de la FIFA.

Davant d'aquesta posició comuna, el màxim organisme del futbol es veu empès a decidir si expulsar Rússia del camí a la Copa del Món o classificar-la automàticament per a Qatar 2022. Els estatuts de la FIFA recullen una possible exclusió en cas de conflicte armat.

L'estrella de Polònia, el davanter del Bayern de Munic Robert Lewandowski, ha secundat la mesura presa pel seu president, excusant-se amb els seus col·legues de professió i aficionats russos: "No en sou responsables, d'això, però no podem fer veure que no passa res."

Anar al contingut