Pallissa enganyosa del Barça al Xakhtar (5-1) i els blaugrana tenen un peu i mig a les semifinals

El Barça va golejar el Xakhtar per 5-1 en l'anada dels quarts de final de la Champions i és virtual semifinalista de la competició. El resultat és del tot enganyós, ja que els ucraïnesos van jugar de tu a tu amb els de Guardiola al Camp Nou i van disposar de nombroses ocasions, però van fallar en la rematada. Iniesta, Alves, Piqué, Keita i Xavi van fer els gols catalans. Rakitski va fer el gol de l'honor dels de Donetsk. Nit europea de futbol d'alta escola amb intensitat, emoció, gols i bon joc.

Novena maneta del Barça de la temporada en un partit més treballat del que pot semblar pel marcador final. Tot i que en el primer minut Iniesta ja va avançar el Barcelona, el Xakthar de Donetsk va demostrar que és un equip ofensiu gens espantat. Willian va obligar Valdés a treure una mà prodigiosa abans que Luiz Adriano desaprofités una ocasió magnífica en l'u contra u amb el porter blaugrana. Ell mateix va haver d'intervenir en un mal servei d'Alves, però una altra vegada el brasiler Willian va fallar el xut final.

Els ucraïnesos van perdonar i el Barça ho va aprofitar. Abans del descans, assistència genial d'Iniesta i gol d'Alves.

Tot just començar la segona part, córner assajat, pilota enrere de Xavi i gol de Gerard Piqué. Enmig del festival culer, el 3-1 de Rakistski, una anècdota, perquè en la jugada següent Keita va marcar un golàs després d'una gran jugada de Messi.

Amb el 4-1, nou cop de sort barcelonista: Luiz Adriano va xutar al pal abans que Alves tornés a fer de les seves per assistir Xavi en el 5-1 definitiu. El barcelonisme ja pensa en el Madrid. Les semifinals contra l'equip de Mourinho són més a prop.