Alpinisme

Nou alpinistes moren i quatre desapareixen durant el descens del K2

L'últim balanç provisional assegura que nou membres d'una expedició que acabava de fer el cim del K2 han mort aquest dissabte en iniciar el descens de la segona muntanya més alta del món, segons informen diverses agències italianes. Dues de les víctimes han estat identificades com un alpinista coreà i un de serbi, i les mateixes informacions apunten que també hi ha quatre desapareguts. Entre els pocs que han arribat al camp base sans i estalvis hi ha l'italià Marco Confortola, que ha explicat com la caiguda d'un gran tros de gel ha trencat les cordes de subjecció a la zona coneguda com el Coll d'Ampolla.

Actualitzat

Poc abans de la tragèdia, el basc Alberto Zerain havia aconseguit fer el cim del K2 fent camí des del tercer camp base i sense aturar-se al quart, com tenia previst inicialment. Un cop completat l'ascens, ha tornat a baixar sense dificultats. El mateix Zerain ha confirmat que durant el seu recorregut no ha tingut constància de l'accident mortal.

El K2, situat a l'Himàlaia, fa frontera entre el Pakistan, l'Índia i la Xina, i amb els seus 8.611 metres és la segona muntanya més alta del món per darrere de l'Everest, tot i que es considera més difícil de pujar per la seva climatologia i el seu desnivell.

Anar al contingut