Fórmula 1

Nico Rosberg domina les dues primeres sessions d'entrenaments lliures del GP d'Austràlia

El nou Mundial de Fórmula 1 ha aixecat el teló. Des d'aquesta matinada han començat a sonar els motors dels bòlids al circuit d'Albert Park, a Melbourne. Després de disputar-se les dues primeres sessions d'entrenaments lliures, s'està confirmant l'eficiència dels polèmics difusors dels equips Williams, Toyota i Brawn GP. Precisament l'alemany Nico Rosberg, amb Williams, ha estat el més ràpid en les dues tandes disputades. Fernando Alonso ha acabat desè en la primera i dotzè en la segona, mentre que Lewis Hamilton ha confirmat els problemes del seu McLaren i ha estat setzè i divuitè, respectivament.

Actualitzat
Les dues primeres sessions d'entrenaments lliures del Gran Premi d'Austràlia de Fórmula 1 han servit per confirmar l'eficiència dels polèmics difusors utilitzats per tres de les escuderies de la graella, Williams, Toyota i Brawn GP. Precisament el pilot alemany de Williams, Nico Rosberg, ha estat el més ràpid en les dues tandes disputades. En la primera, Rosberg ha fet el millor crono amb un temps d'1.26.687 i ha superat per només 49 mil·lèsimes el seu company d'equip, el japonès Kazuki Nakajima. Kimi Räikkönen (Ferrari) ha estat tercer, seguit de Rubens Barrichello (Brawn GP), Heikki Kovalainen (McLaren) i Jenson Button (Brawn GP). En aquesta primera presa de contacte, Fernando Alonso ha rodat a mig gas amb el seu Renault i ha firmat el desè millor registre, mentre que pitjor li han anat les coses a l'actual campió del món, Lewis Hamilton, que només ha pogut ser setzè.

La segona sessió d'entrenaments lliures ha tornat a tenir el mateix dominador. Nico Rosberg ha rebaixat en sis dècimes el seu temps del matí i ha estat el més ràpid amb un millor crono d'1.26.053. Rosberg ha superat en 104 mil·lèsimes el brasiler Rubens Barrichello i en 279 l'italià de Toyota Jarno Trulli. Casualitat o no, els tres millors registres de la segona tanda d'entrenaments han estat obra de les tres escuderies que utilitzen els polèmics difusors, les quals n'han confirmat el bon rendiment sobre el traçat d'Albert Park. Per la seva banda, Fernando Alonso ha rodat un total de 28 voltes i ha pogut rebaixar gairebé en un segon el seu temps del matí però s'ha classificat en una discreta dotzena plaça, just per darrere dels Ferrari de Felipe Massa i Kimi Räikkönen, mentre que els McLaren han evidenciat els seus problemes durant tota la pretemporada i han acabat molt endarrerits, amb Kovalainen dissetè i Hamilton divuitè.

Els pilots s'aprimen

Entre el Kimi Räikkönen del 2008 i el del 2009 hi ha un any de diferència i quatre quilos menys. A la Fórmula 1, l'"operació biquini" es diu "operació KERS". Aquest nou sistema pesa uns 40 quilos, cosa que ha obligat els pilots a fer dieta per ajustar-se als límits del reglament. Aquest any, el KERS és opcional i a Austràlia només el porten Renault, Ferrari, McLaren i BMW. El que passa és que a l'escuderia alemanya només el pot dur un pilot, Nick Heidfeld, ja que Robert Kubica, tot i perdre set quilos, continua pesant massa, un problema que no té el seu amic Fernando Alonso.

Per mantenir la línia, l'asturià, aquest hivern, ha fet més de 3.000 quilòmetres, i no amb el seu monoplaça, sinó amb la bicicleta, una bona manera de perdre pes i d'arribar en forma a la primera cursa del Mundial.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut