Marx Lenin Dos Santos Gonçalves, nou jugador del modest FC Akron Toliatti (@fcakron)
Futbol internacional

Marx Lenin, el fitxatge que revoluciona la Segona Divisió russa

Marx Lenin Dos Santos Gonçalves, futbolista brasiler de 20 anys, arriba al modest Akron procedent del Flamengo i ha revolucionat la ciutat de Toliatti, situada a la regió de Samara i uns 700 quilòmetres a l'est de Moscou, pel seu curiós nom

El FC Akron Toliatti, un modest equip de la Segona Divisió russa, ha fitxat un jugador disposat a revolucionar el futbol d'aquest país. Es tracta de Marx Lenin Dos Santos Gonçalves, futbolista brasiler de 20 anys que arriba a l'Akron procedent del Flamengo i que està considerat com una de les grans perles del futbol carioca.

El fitxatge de Marx Lenin ha provocat una autèntica revolució a l'equip de la ciutat de Toliatti, situada a la regió de Samara i uns 700 quilòmetres a l'est de Moscou, pel seu curiós nom format per dos dels grans referents de la revolució russa i del comunisme. Internacional sub-15 amb el Brasil, Marx Lenin és un mitjapunta ofensiu amb tendència a caure cap a la banda esquerra.

D'on ve el nom del jugador? Els seus pares volien homenatjar Vladímir Ilitx Ulianov, Lenin, i Karl Marx? El mateix futbolista ho explicava així en una entrevista al diari O Globo.

"És una història molt complicada. A la meva mare li agradaven els noms, però en no coneixia el significat. Ara és una cosa divertida, però la meva mare realment no ho sabia. Em va dir que volia un nom diferent del del meu pare (es diu Marques), la qual cosa és normal. El doctor va fer alguns suggeriments i li va agradar aquest, amb X", deia en referència al seu primer nom de Marx.

Anar al contingut