Futbol

Markel Zubizarreta: "Serà complicat millorar l'equip que tenim ara"

El mànager esportiu del Barça no tanca la porta a noves incorporacions, però arribarà a l'estiu amb els deures fets. I descarta que retallades al club tinguin cap afectació en el femení: "El missatge del president és de continuar apostant per nosaltres"

Actualitzat

Markel Zubizarreta és l'arquitecte del Barça femení, que aquest dissabte buscarà la seva segona Champions. En vuit temporades, ha estat un dels artífexs del creixement de l'equip fins a situar-se en l'elit continental. En aquest temps, les ha vistes de tots colors. Com l'estiu passat, quan la lesió d'Alèxia va alterar tots els plans. Zubizarreta va haver de rastrejar el mercat, a corre-cuita, fins que va trobar la solució amb Keira Walsh.

"Al juliol, teníem l'equip fet. Vam començar des del principi a plantejar què faríem. Una baixa així no està planificada des del punt de vista esportiu. Vam repensar l'equip, diferents rols per acabar de tenir l'equip que volíem. Vam poder anar al mercat i estem molt contents amb el rendiment de Walsh. Ara tenim les dues peces, i són més eines per al Jona (Giráldez) per preparar diferents tipus de partit."

Aquest cop, Zubizarreta també ha fet els deures amb les renovacions de jugadores importants que acabaven contracte. No tanca la porta, però, a noves incorporacions.

"Estem en una línia molt bona i hem de donar continuïtat a aquest projecte. No vol dir que tinguem el mateix equip que aquesta temporada. Tenim assegurats tots els nostres actius. Els traspassos, ara, seran més habituals. Hi haurà una dinàmica semblant a la del masculí. A l'estiu, al final del mercat, intentarem tenir més bon equip que el d'ara. Ara mateix, és força complicat millorar-lo."

Al Barça, és època de retallades. I ningú en queda al marge, tot i que el femení és l'orgull del club.

"El missatge que tenim de la junta i del president, continuar apostant per nosaltres. No hi ha feblesa quant a projecte. Però sí que és cert que el que afecti el club acabarà afectant tots els que en formem part. No sé quin context econòmic tindrem la setmana que ve, però pel que fa a l'afectació al nostre projecte, cap ni un".

Més endavant, a ell també li tocarà negociar la renovació. Acaba el 2024,i no té gens de ganes de canviar d'aires.

"Hi ha desgast. Quan vaig arribar tenia cabells... i mira ara! El projecte del Barça femení me'l sento meu. Porto vuit temporades aquí i queden moltes coses per fer." 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut