Mapi León durant un entrenament amb el Barça (EFE)
Barça

Mapi León: "Els meus valors van abans que el Mundial"

La defensa blaugrana ha parlat del conflicte que mantenen algunes jugadores amb l'RFEF

Redacció Esport3Actualitzat

El bon moment que passen les jugadores del Barça amb el seu club contrasta amb la situació que viuen moltes d'elles a la selecció espanyola, on no poden jugar pel conflicte obert amb l'RFEF i el seleccionador Jorge Vilda.

Quan falten pocs mesos per començar el Mundial, Mapi León, una de les 15 "castigades", ha donat la seva opinió en una entrevista a Mundo Deportivo. La central aragonesa ha deixat la porta oberta a una solució que els permeti disputar el Mundial, però ha deixat molt clar que els seus valors són més importants que qualsevol competició. La blaugrana també ha ofert més detalls dels problemes que van causar el conflicte.

"Al final cadascú decidirà què ha de fer, com hi vol anar... Jo soc una persona d'idees molt clares i soc bastant tossuda. Si crec alguna cosa, si penso que alguna cosa no està bé o que no estem traient el nostre màxim rendiment i que hi ha coses que es poden canviar... Una cosa és que portem una setmana jugant a això i vulguis exigir, però quan portes anys... I no vull comparar, però jo soc al Barça i estic molt contenta amb tot. No vols comparar, però al final compares i, òbviament, hi ha moltes coses que es poden millorar. He anat a Eurocopes i Mundials, i al final tens un estrès i la sensació que l'equip no està traient el màxim, i et fa pena. Però dius, vinga va, intentem-ho treure. Hi ha moltes coses que hi influeixen, fins i tot que hi hagi alguna cosa que et generi angoixa o que no estiguis còmode... És com si estiguessis incòmode a la feina, no podràs treure el teu màxim rendiment. No és que no vulguis, és que hi ha coses que no pots... I crec que hi ha unes coses que han de canviar, i si no canvien no s'hi anirà."

"Em fotrà si al final no hi vaig? Em fotrà, esclar que em fotrà molt perquè és una oportunitat molt gran. És un mundial. És que és un Mundial. És que vèiem els Mundials dels nois i pensaves 'jo vull ser allà', però hi ha una cosa que són uns valors que jo tinc i unes creences, i és abans això que la resta."

A la selecció francesa, un amotinament similar al d'Espanya s'ha resolt en pocs dies amb la destitució de l'entrenadora.

Anar al contingut