Jugadores de la selecció espanyola, celebrant un gol en una imatge d'arxiu
Futbol

Quinze renúncies a la selecció espanyola després que Rubiales no acceptés la destitució de Vilda

Continua el motí a la selecció espanyola femenina després que quinze futbolistes hagin enviat un mail a la Federació adduint no trobar-se en la millor situació emocional després de la negativa de Rubiales de no destituir el seleccionador

Redacció Esport3Actualitzat

La Reial Federació Espanyola de Futbol comunica que, al llarg del dia d'avui, ha rebut quinze correus electrònics de jugadores de la selecció absoluta femenina de futbol, tots amb el mateix redactat, on manifesten que l'actual situació generada les afecta "de manera important" en el seu "estat emocional" i en la seva "salut" i que, "mentre no es reverteixi", renuncien a la selecció nacional d'Espanya

Les quinze futbolistes de la selecció espanyola han enviat aquest mail massiu després de la negativa de Luis Rubiales a destituir del seu càrrec Jorge Vilda. De 15, sis jugadores són blaugranes: Clàudia Pina, Aitana Bonmatí, Mapi León, Patri Guijarro, Mariona Caldentey i Sandra Paños. a més, hi ha tres jugadores catalanes més: Leila Ouahabi (Manchester City), Laia Alixandri (Atlètic) i Ona Batlle (Manchester united)

En queden al marge les capitanes Irene Paredes i també Alèxia Putellas, que estant lesionada no pot entrar en les pròximes llistes. Tampoc cap futbolista del Reial Madrid ha enviat el correu.

A la darrera convocatòria algunes de les seleccionades van demanar la destitució de Vilda i després de diferents reunions, les capitanes i el seleccionador van fer una roda de premsa i van disputar els dos partits que van tancar el grup classificatori per al Mundial del 2023.

El seleccionador té contracte fins al 2024 i Luis Rubiales en cap moment s'ha plantejat la destitució del tècnic. La Federació ha publicat un comunicat titllant d'inacceptable l'actitud de les jugadores:

La Federació no té previst modificar la seva decisió, i ha afegit:

"Les futbolistes que han presentat la seva renúncia només tornaran en un futur a la disciplina de la selecció si assumeixen el seu error i demanen perdó."

Les quinze futbolistes s'exposen a ser penalitzades per la Federació amb sancions d'entre 2 a 5 anys. La pròxima llista es farà pública la setmana que ve, de cara a la disputa d'un parell d'amistosos.

Suport de Megan Rapinoe

La iniciativa de les 15 jugadores de la selecció espanyola ha rebut un suport extern de força pes com és el de Megan Rapinoe, una de les jugadores més conegudes del futbol femení a nivell mundial. La jugadora nord-americana ha penjat una "story" en el seu perfil d'instagram autoproclamant-se la 16a jugadora. "Totes aquestes jugadores juntes són molt poderoses. Hauríem d'escoltar-les". 

 

 

Anar al contingut