Futbol

França sí que destitueix la seva seleccionadora per l'amotinament de les jugadores

L'acomiadament de Diacre arriba només 20 dies després de la guspira encesa per la capitana Renard

Redacció Esport3Actualitzat

La seleccionadora del combinat francès femení de futbol, Corinne Diacre, ha estat destituïda aquest dijous només 20 dies després que es fessin públiques les desavinences amb algunes de les jugadores més importants del combinat. La federació gal·la ha pres la decisió a cinc mesos de l'inici del Mundial d'Austràlia i Nova Zelanda. Diacre, en el càrrec des del 2017, tenia contracte fins al 2024. Ara una comissió s'encarregarà de trobar-li un relleu.

Renard va liderar l'amotinament

El divendres 24 de febrer va esclatar l'amotinament que s'ha cobrat el cap de Diacre, una situació amb molts paral·lelismes respecte la que viu des fa uns mesos la selecció espanyola.

La protesta francesa va ser encapçalada per la capitana gala, Wendie Renard, i com les 15 jugadores rebels de Jorge Vilda, la de l'Olympique de Lió va anunciar que deixava l'equip per la seva falta d'entesa amb l'actual equip tècnic, així com pel seu baix nivell d'exigència. Ràpidament va rebre l'adhesió de dues internacionals més amb pes, com Antoinette Katoto i Kadidiatou Diani.

Wendie Renard, tota una institució al futbol francès (@equipedefranceF)

Com s'ha vist aquest dijous, però, qualsevol semblança d'aquest desenllaç amb la crisi del combinat espanyol és inexistent.

FFF: "Un punt sense retorn"

El motí dins la selecció femenina no ha estat l'únic problema, ni el més greu, que ha afrontant la FFF, fins fa poc governada per Noël Le Graët, acusat d'assetjament sexual. L'actual president interí, Philippe Diallo, ha explicat que les conclusions de l'informe que va encarregar sobre la crisi han tret a la llum "disfuncions irreversibles", començant per "una fractura molt important amb jugadores clau". Amb tot, Diallo reconeix la implicació de Diacre, però reconeix que s'havia arribat a "un punt sense retorn que perjudica els interessos de l'equip".

Anar al contingut