Espanyol

Machín: "No podem anar pels llocs amb 'pipiolos'"

Actualitzat

Aquest Espanyol ha tocat fons?

"Espero que sí, perquè si encara hem de veure un Espanyol pitjor del que hem vist avui, llavors sí que podem dir, no que ho tindrem superdifícil, sinó que així no es pot competir a Primera Divisió. Tampoc és moment ara, just després del partit, de parlar de moltes coses, però sí que les hem de corregir i nosaltres som els que hem de sortir d'aquesta situació. Si som capaços de fer una de les coses més difícils, que és posar-nos al davant, després no podem donar la imatge d'aquest Espanyol tan vulnerable. Ja no és que els rivals ens facin els gols, sinó que els hi estem deixant en safata i així no es pot competir. Hem de pensar que hem de donar més i adonar-nos que som el segon pitjor equip."

 

És un problema de fragilitat i no pas de joc?

"El cap és fonamental, no hi ha dubte que arrossega molt. S'han enfrontat dos equips amb dinàmiques completament diferents. Un que ve amb una inèrcia positiva i guanyadora arrossegada de la temporada anterior, i un altre l'Espanyol, que ha començat amb molts dubtes. Potser ens pensem que som més del que en realitat som. I partit a partit, quan no és per una circumstància és per una altra, no sumem. Necessitem nois de veritat, necessitem jugadors de veritat, que sentin la professió, que sàpiguen què és la Primera Divisió. I si pot ser, que hagin viscut situacions complicades com la que estem. No podem anar pels llocs amb "pipiolos" i deixant avantatge als rivals perquè tots els nostres rivals són futbolistes de veritat i nosaltres hem de demostrar que som futbolistes de primera."

 

A l'Espanyol creus que hi ha els jugadors que necessites?

Pel que hem vist avui, jo crec que no. Sí que per moments hem fet coses bé. No gaires, i he de reconèixer que avui a la primera part no hem fet el nostre millor partit. "El que perdona ho acaba pagant", per això és una dita que porta molts anys comentant-se. Quan hem pogut sentenciar no ho hem fet i després, a partir d'aquí, entenc que tot és superdifícil i que ja ens ha donat prou suport la nostra afició, que al final s'ha posat també nerviosa, que ha explotat una mica. Això es trasllada al terreny de joc i és el pitjor que ens pot passar. I quan perds l'ordre... Hem volgut fer més coses de les que sabíem i l'hi hem posat més fàcil al rival, que amb un futbolista menys ens han marcat dos gols més.

 

A mesura que passen les jornades, l'equip fa menys el que tu vols?

"Avui no s'ha vist l'equip reconegut 'Made in Machín', perdoneu-me que l'anomeni així. El que habitualment som ho hem fet en poques fases de la primera part. Hem de ser un equip que jugui a camp rival, que pressioni... Si no tenim una qualitat excepcional, sí que almenys tinguem aquesta empenta. Avui hem fet dos, tres passos enrere, i no s'ha vist aquesta millora que s'anava veient partit a partit. Ens hem de mirar tots interiorment. Jo potser no he sigut capaç de transmetre els canvis, potser és una errada meva, i ho assumeixo, però jo no soc el que estic competint home a home, ni el que les paro, ni el que les fico, ni el que lluito ni el que he d'estar concentrat en les accions de joc, però com que soc el capità del vaixell, assumeixo tota la responsabilitat i estic molt afectat, però he de seguir endavant i demà dir-los cara a cara quan estiguin més tranquils i mirar de corregir les moltes coses dolentes que hem fet avui, i sobretot insistir en el que estàvem fent bé fins ara. Si hem estat capaços d'haver-ho fet, hem de ser capaços de tornar-ho a fer."

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut