S'acaba l'etapa de Luis García a la banqueta de l'Espanyol (Europa Press)
Espanyol

L'Espanyol destitueix Luis García com a entrenador

Els pericos són cinquens a Segona amb 24 punts, a tres punts de l'ascens directe

Redacció Esport3Actualitzat

Luis García ja no és entrenador de l'Espanyol. El club ha acordat la rescissió del contracte amb el tècnic després de l'empat contra l'Eibar d'aquest divendres i d'una mala dinàmica els últims partits de Lliga. L'Espanyol és cinquè a la Lliga Hypermotion amb 24 punts, a tres punts de l'ascens directe.

L'equip blanc-i-blau ha decidit prescindir de l'exjugador perico a la banqueta després de set mesos en el càrrec. El seu relleu ja estaria decidit i es comunicarà en les properes hores. El nou tècnic serà el 10è en els set anys de presidència de Chen Yansheng.

"Els resultats de les darreres jornades porten el nostre club a prendre aquesta decisió amb l'únic i clar objectiu d'aconseguir l'ascens a la màxima categoria."

L'Espanyol, a través d'un comunicat, ha agraït "la tasca, l'esforç, la implicació i el compromís de Luis García" i del seu cos tècnic des que es va fer càrrec de la direcció del primer equip el mes d'abril passat. "L'entitat li desitja la sort més gran en els seus futurs reptes professionals i personals", sostenen.

La mala ratxa de resultats de l'equip el mes d'octubre ha sentenciat Luis García: dels 5 últims partits -la majoria contra rivals directes- l'Espanyol només n'ha guanyat 1, i ha sumat 4 punts de 15 possibles.

 

Luis García ha dirigit 26 partits amb l'Espanyol, aquesta temporada amb l'objectiu de tornar a Primera.

A Primera Divisió, ha dirigit 2 victòries, 4 empats i 5 derrotes. A Segona, 7 victòries, 3 empats i 4 derrotes. A la Copa suma una victòria aquesta setmana contra el Mensajero.

10 tècnics en 7 anys en l'era Chen (Europa Press)

Aquests han estat els últims resultats de l'Espanyol:

  • Espanyol - Eibar: 2-2
  • Sporting de Gijón - Espanyol: 2-0
  • Espanyol - Leganés: 0-1
  • Espanyol - Valladolid: 2-0
  • Vila-real - Espanyol: 3-1

Luis García demanava "tranquil·litat" aquesta setmana abans d'un moment "crucial". L'empat a última hora contra l'Eibar va ser un gerro d'aigua freda i ha sentenciat les oportunitats de l'asturià a la banqueta blanc-i-blava. Aquest mateix dijous García assegurava que tant "l'equip com ell, estaven molt forts".

L'Espanyol s'ha acomiadat de Luis García qualificant-lo com "un dels ídols de l'afició aquest segle".

"Sempre ha demostrat un amor incondicional pels colors blanc-i-blaus i ha defensat la institució per sobre de tot. Per a l'espanyolisme és una figura clau i imprescindible en la seva història tant pel rendiment esportiu com pel compromís en la resta d'aspectes."

Anar al contingut