Luis Enrique, durant la roda de premsa d'aquest divendres
Barça

Luis Enrique afronta la final de Copa "amb ganes d'arrodonir el premi" en l'últim partit de la seva etapa al Barça

El tècnic asturià assegura que deixa la banqueta blaugrana satisfet per la feina feta i que no descarta tornar-hi en un futur

Actualitzat

Luis Enrique ha comparegut en roda de premsa en la prèvia de la final de Copa, el Barça-Alabès en directe per TV3, i aquestes han sigut les seves valoracions dels diferents temes que li han preguntat:

Tercera consecutiva si es guanya: "M'il·lusiona no només per a aquesta dada, sinó només pel fet de tenir l'oportunitat de gunayar un altre títol important. És un dels partits més macos que es pot jugar. És la possibilitat d'acabar el meu cicle amb un títol més. I ens centrem a contrarrestar el rival, que és sens dubte la revelació de la temporada.

Independentment que sigui el meu últim partit, jo vull que l'equip jugui bé. Jugant bé hi ha més opcions de guanyar. Costa molt arribar a la final de la Copa del Rei, si analitzem les anteriors eliminatòries. Hem d'aprofitar l'avinentesa.

Com arriben els jugadors? "Bé, jo crec que bé. Ja ho heu vist a les últimes jornades. Tant físicament com anímicament. Amb moltes ganes. En les finals pot passar qualsevol cosa i hem destar preparats per afrontar qualsevol escenari.

Què t'ha costat més a l'entrenar el Barça?: Per ser entrenador la dificultat que té gestionar grups de persones sempre té molts factors i condicionants que has de controlar. Si parlem d'un grup com el Barça ja et pots imaginar.

Què et sembla l'Alabès?: "En general sé que és un equip en forma, molt intens, bon futbol, que fa servir el joc en llarg, pressiona bé, té gran transició, està molt ben estructurat, encaixen pocs gols. Intentarem que els pesi el fet de no tenir gaire experiència en aquests partits. Es cert que per als seus jugadors és únic i estaran molt motivats, però això té una doble lectura: no estan habituats a jugar a aquest nivell i això els pot produir tensió. Pel que fa a ambició no he vist cap grup més ambiciós que aquest Barça. Espero una gran final i que guanyi el millor."

Amb què et quedes en 3 anys?: "Jo em quedo amb tot. Són experiències a nivell professional i personal enriquidores. No he hagut de canviar el meu modus operandi des que vaig entrar al Barça B i fins ara. Sempre m'he exigit el màxim. I ho he tingut fàcil."

Dubtes a l'alineació: "Un equip com el Barça ha d'estar preparat per solucionar qualsevol baixa i així és. Tinc dos o tres jugadors de perfil diferent per a cada lloc"

Precedents amb l'Alabès: "Serveixen per veure els mecanismes, sempre hi ha patrons que es repeteixen. Són un equip que pot canviar de sistema, però repeteixen patrons i els ha sortit bé".

Has complert els objectius?: "Quan et fitxen per un equip així és per guanyar títols i per ser fidel a l'estil Barça. Crec que ens n'hem sortit. Podríem haver guanyat més títols, però crec que he fet la meva feina. A partir d'aquí a veure si demà arrodonim el premi"

Opcions al lateral dret: "Mascherano arriba en condicions, André Gomes hi ha jugat tot i que no és el seu lloc. ALeox s'està entrenant bé i hem de veure amb els metges si pot reaparèixer"

Els casos judicials afecten? "Sempre hi ha hagut molt soroll de portes cap a fora, però hem pogut treballar bé"

Què faràs quan pleguis?: "No ho sé. Jo que sempre planifico en excés, per primera vegada no tinc res planificat ni pensat. A nivell professional, res de concret"

Et sembla poc aspirar a només un títol? "Segurament m'he equivocat moltes vegades . És la paràbola del burro, l'avi i el net: és igual el que facis, sempre hi haurà algú que et dirà que no ho has fet bé. S'equivoquen els que prenen decisions. Em quedo amb la feina que he fet cada dia i amb l'afecte que m'han demostrat la gent del club i els aficionats. Si quan em vaig presentar em diuen que guanyaria 8 o 9 títols en tres anys ho hauria firmat sense dubtar i més amb la forma amb què ho hem fet".

Pots tornar a entrenar el Barça algun dia? "Potser vinc el 10 de juny i a algú li agafa un infart. No diguis mai. Això és casa meva.  Per què no puc tornar d'aquí a un temps?

Luis Suárez: "És agradable quan sents que els jugadors diuen coses agradables d'un. I a més només puc dir coses positives d'ell, és un grandíssim competidor al camp i una gran persona fora".

Deyverson: "És un davanter dels complicats de la Lliga. Bon nivell tècnic i físic, bon joc aeri i molt lluitador. Jugador molt complet i clau per a l'Alabès"

Relació amb la premsa: "Això és un circ. No guardo cap record especial. El càrrec d'entrenador té molt de parafernàlia que a mi no em va gaire. He intentat ser respectuós, però potser no ho he aconseguit sempre. No em penedeixo de res"

Neymar, millor moment? "Crec que ha tingut una evolució des que va arribar al Barça. Maduresa i evolució en el joc, sobretot en la manera d'entendre el joc. Ha fet una gran temporada".

Aportació de Messi en els títols: "Els títols són dels jugadors, de tots, però, esclar, del millor del món. Ha sigut un privilegi haver entrenat el millor jugador del món, que és un exemple per a tots"    

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut