Motociclisme

Lorenzo guanya a Estoril amb una lliçó magistral i se situa a només 18 punts de Rossi al Mundial

El duel entre Jorge Lorenzo i Valentino Rossi pel títol mundial de moto GP està més obert que mai. El pilot mallorquí va guanyar el Gran Premi de Portugal amb una lliçó magistral de pilotatge i s'ha situat a només 18 punts de l'italià a la classificació. Rossi mai va poder seguir el ritme de Lorenzo i es va haver de conformar amb la quarta posició, darrere de Casey Stoner i Dani Pedrosa, que van completar el podi final. En 125 cc, triomf per a Pol Espargaró, mentre que Julián Simón haurà d'esperar per proclamar-se campió perquè va acabar dotzè. I en 250 cc, la victòria va ser per a Marco Simoncelli. Hiroshi Aoyama, quart, es va consolidar en el liderat de la categoria beneficiat per la caiguda d'Álvaro Bautista.

Jorge Lorenzo va fer una sortida fulgurant i es va situar al capdavant de la cursa des de la primera volta. El pilot mallorquí, molt motivat en el seu intent de seguir lluitant pel títol mundial de moto GP, va batre el rècord del Circuit d'Estoril només començar i va obrir un forat insuperable respecte als seus màxims rivals. Ningú va poder seguir el ritme infernal de Lorenzo, tampoc Valentino Rossi, que amb problemes als frens va rodar molt lluny dels temps del líder de la cursa. Dani Pedrosa i la millor versió de Casey Stoner, en el seu retorn després de tres curses d'absència, van aprofitar el mal dia d'Il Dottore per superar-lo i relegar-lo a la quarta posició. L'australià va ser segon i Pedrosa va completar el podi final en la tercera plaça. Rossi, quart, va creuar la meta a 25 segons del seu company d'equip a Yamaha. Amb aquesta victòria incontestable, la quarta de la temporada, Lorenzo se situa a només 18 punts de Rossi en la classificació del Mundial. La següent cursa, a Austràlia, tornarà a viure un duel espectacular entre Rossi i Lorenzo en la lluita pel títol de la categoria reina.

Triomf de Pol Espargaró

Pol Espargaró va sumar la segona victòria de la seva carrera en vèncer una apassionant i accidentada cursa de 125 cc. L'altra cara de la moneda va ser Julián Simón, que encara haurà d'esperar per proclamar-se campió del món de la categoria. I això que el pilot d'Aprilia havia estat el dominador absolut de la carrera, però una greu errada a set voltes pel final el va fer caure a terra i perdre les opcions a la victòria. Simón, però, va poder acabar la cursa i ser dotzè. No van poder fer el mateix Nico Terol, un dels seus grans rivals pel títol, i Marc Márquez, ja que van caure i van haver d'abandonar abans d'hora.

La caiguda de Simón va provocar una lluita aferrissada pel triomf a Estoril entre Pol Espargaró, Sandro Cortese i Bradley Smith, en la qual va sortir guanyador el català. Tot i l'oportunitat desaprofitada, Simón segueix sent el gran favorit per proclamar-se campió, ja que té 50,5 punts d'avantatge sobre Smith, el seu més immediat perseguidor.

Bautista s'allunya del títol

Álvaro Bautista ha dit pràcticament adéu a les seves opcions de proclamar-se campió del Mundial en la categoria de 250 cc. El pilot de Talavera de la Reina va tenir una caiguda a la cinquena volta del Gran Premi de Portugal per culpa d'una avaria mecànica a la moto. Marco Simoncelli va ser el dominador absolut de la cursa i va estar acompanyat al podi per Mike Di Meglio i Hèctor Barberà. El líder del Mundial, Hiroshi Aoyama, va ser quart i ja té 26 punts d'avantatge sobre Bautista a la classificació general.