Barça

L'operació sortida del mercat d'hivern deixa pocs ingressos al Barça

Les sortides de Rafinha, Arda Turan, Deulofeu i Mascherano només han deixat, de moment, cinc milions i mig d'euros a la caixa del club a l'espera que es compleixi alguna variable

Jordi GrauActualitzat

Per a molts equips, el mercat d'hivern ha suposat una gran oportunitat de fer negoci, però no ha estat així per al Barça, que no ha quadrat els números com el club pretenia. Les sortides de Rafinha, Arda Turan, Deulofeu i Mascherano només han deixat, de moment, cinc milions i mig d'euros a la caixa del club a l'espera que es compleixi alguna variable. Una xifra molt per sota de les expectatives i que contrasta amb els 132 milions, sense tenir en compte les variables, que el Barça ha invertit en Philippe Coutinho i Yerry Mina.

Ha estat un clam de Valverde des que va arribar: la plantilla era massa llarga. Amb 24 fitxes del primer equip, massa futbolistes fora en cada convocatòria i pràcticament cap marge de maniobra per donar oportunitats als joves del filial.

L'adéu de Mascherano ha estat l'operació més rendible. Futbolista de 33 anys, absolutament amortitzat, que deixa a caixa 5,5 milions d'euros de traspàs, que poden arribar a 10 si el Barça B juga un amistós a la Xina. A l'argentí li quedava un any i mig de contracte; per tant, el Barça s'estalviarà al voltant de 15 milions d'euros de fitxa.

El Barça no ha aconseguit ingressar ni un sol euro per la cessió de dos anys i mig d'Arda Turan al Basaksehir. Ha estat una de les operacions de mercat més ruïnoses dels últims anys. Com a mal menor, s'estalviarà al voltant d'uns 20 milions d'euros de fitxa i, en funció del rendiment del turc, podria ingressar uns diners en variables.

9 mesos i mig aturat per culpa de dues operacions de genoll han fet que al Barça no hagi arribat cap oferta per comprar Rafinha. El brasiler ja juga cedit fins a final de temporada a l'Inter. Si el seu rendiment convenç els italians, el Barça podria arribar a ingressar 38 milions pel traspàs.

L'última sortida, que li deixa a Valverde una plantilla de 22, és la de Gerard Deulofeu. Una nova cessió, i una altra vegada a la Premier, ara al Watford. S'hi estarà 6 mesos. El club anglès es fa càrrec de la fitxa i, si destaca pel seu rendiment, el Barça ingressarà un milió d'euros.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut