Lewis Hamilton en una imatge d'arxiu al GP d'Abu Dhabi
Fórmula 1

Lewis Hamilton s'emporta la "pole" del GP d'Abu Dhabi

Francesc RosésActualitzat

L'última "pole" de la temporada ha estat per al ja campió del món Lewis Hamilton, que ha signat el millor temps a la sessió de classificació del GP d'Abu Dhabi. L'hegemonia de Mercedes s'ha mantingut fins al darrer sospir. La segona posició ha estat per al company d'equip del britànic, el finlandès Valteri Bottas. Max Verstappen, amb el seu Red Bull, ha fet el tercer millor temps.

Lewis Hamilton ocuparà la primera posició en l'engraellat de sortida del Gran Premi d'Abu Dhabi. El pilot de Mercedes feia nou curses que no aconseguia la "pole". L'ultima va ser en el Gran Premi d'Alemanya, el juliol passat.

Domini de Mercedes en aquesta darrera classificació de la temporada. Valtteri Bottas ha marcat el segon millor temps, tot i que no el podrà aprofitar en l'engraellat, perquè haurà de començar la cursa des del darrer lloc per haver canviat el motor en el seu monoplaça.

Max Verstappen ha estat l'autor del tercer millor registre i podrà aprofitar la penalització de Bottas, de manera que acompanyarà Hamilton en la primera línia de l'engraellat.

El tercer lloc l'ocuparà Charles Leclerc, que ha tornat a protagonitzar un fet polèmic amb el seu company Sebastian Vettel. El pilot alemany rodava davant seu abans de iniciar la darrera volta, però ha afluixat la seva velocitat, de manera que quan Leclerc ha passat per la línia de sortida ja havia acabat el temps. Tot i això, el pilot monegasc sortirà davant seu.

Carlos Sainz ha passat a la Q3 sense problemes, però una errada estratègica del seu equip no li ha permès millorar el temps en el seu segon intent, i ocuparà el vuitè lloc en l'engraellat. El seu company Lando Norris estarà davant seu: sisè darrere de Alex Albon en l'engraellat.

 

 

Anar al contingut