Hamilton ha guanyat la cursa del GP de França (EFE)
Fórmula 1

Lewis Hamilton no falla al Paul Ricard i guanya la cursa del GP de França

El pilot britànic, que sortia des de la "pole", no ha donat cap opció. La segona posició ha estat per a Valteri Bottas, mentre que el calaix més baix del podi ha estat per al Ferrari de Charles Leclerc

Francesc RosésActualitzat

Sisena victòria de la temporada per Lewis Hamilton, i un altre podi per l'equip Mercedes, donat que el pilot anglès ha acabat primer amb un avantatge de gairebé 18 segons sobre el seu company, Valtteri Bottas.

Hamilton s'ha situat al capdavant des del primer moment i no ha tingut cap problema. Com sol passar en aquest campionat, l'equip Mercedes es el que treu millor partit als pneumàtics Pirelli d'aquesta temporada, i els seus pilots poden superar sense problemes als rivals. Bottas ha estat més fluix que Hamilton i a més a més ha tingut problemes en la fase final. El pilot finlandès ha estat a punt de ser superat per Charles Leclerc en l'ultim revolt. El pilot de Ferrari també ha pogut conservar el tercer lloc de l'engraellat de la sortida tot i la pressió de Max Verstappen, i ha acabat tercer i pujar al podi. Menys d'un segon l'ha separat de Bottas en la línia d'arribada.

Verstappen ha acabat quart després d'aguantar la pressió d'un Sebastian Vettel que ha estat discret al llarg de la cursa. Ferrari ha fet aturar el pilot alemany a dues voltes del final perquè tenia avantatge suficient sobre el sisè classificat de manera que amb pneumàtics nous pogués fer la volta més ràpida per marcar un punt suplementari en el Mundial.

El sisè classificat ha estat Carlos Sainz que ha fet una carrera extraordinària amb el seu McLaren després d'haver superat al seu company Lando Norris en la primera volta. Ha atacat quan ho havia de fer i ha conservat pneumàtics, obtenint el seu millor resultat d'aquest any. Norris, en canvi, ha tingut problemes hidràulics en la part final de la carrera i s'ha vist superat per Daniel Ricciardo, Kimi Raikkonen i Nico Hulkenberg. Ha estat, però, de llarg la millor actuació de l'equip McLaren en les quatre ultimes temporades.

Després d'aquesta carrera Hamilton continua líder del campionat i ha augmentat l'avantatge sobre el seu company Valtteri Bottas a 36 punts. Vettel és tercer a 86 punts de Hamilton.

Anar al contingut