Futbol

L'Espanyol vol allargar l'eufòria al Power8 a costa d'un Almeria que lluita per la permanència

Els "periquitos" viuen el millor moment de la temporada, però no es poden fiar d'un rival que sol créixer fora de casa

Actualitzat

El R. C. D. Espanyol, en un moment dolç, intentarà aparcar la Copa del Rei, després de guanyar al Sevilla per 3 a 1 en l'anada de quarts de final, i continuar aquest diumenge (19.00) l'escalada davant un Almeria que vol sortir dels llocs baixos de la classificació.

L'equip català arriba llançat al pròxim duel de Lliga. Disputar dues competicions ha tret la millor versió a tots els components de la plantilla i ara el bloc de Sergio González exhibeix un futbol precís en les seves combinacions i sòlid en la recuperació i en la defensa.

Però si en alguna cosa destaca ara el quadre blanc-i-blau és en l'enganxada. L'idil·li del davanter equatorià Felipe Caicedo amb el gol -suma quatre dianes en els últims tres xocs- se suma al rendiment constant de Sergio García i l'uruguaià Cristhian Stuani. La competència en la parcel·la ofensiva és total.

És segura l'absència del lateral dret Anaitz Arbilla per acumulació de targetes grogues, i es preveu que el tècnic realitzi algunes rotacions respecte a l'onze de Copa.

Una de les prioritats del preparador català és aconseguir que els seus futbolistes canviïn el xip respecte del torneig del KO i afrontin la Lliga amb la mateixa intensitat. El desgast físic no preocupa al cos tècnic.

L'Almeria únicament ha vençut dues vegades en set visites, al llarg de tota la seva història, al feu blanc-i-blau. Amb tot, l'última es va produir la campanya passada, amb un ajustat 1-2. L'Espanyol confia a mantenir la fortalesa com a local, un dels seus principals arguments aquest curs, i redreçar l'estadística.

L'equip d'Almeria, després de la reacció que va tenir després de l'arribada a la banqueta de Juan Ignacio Martínez, ha patit una baixada i porta quatre partits sense guanyar: dos de Copa i dos de Lliga, pel que compareix al Power8 amb l'obligació de tornar a guanyar.

L'Almeria, tercer per la cua, ha sumat 16 punts a la primera volta i, per això, encara la segona fase de la competició "sense marge d'error", com ha advertit el seu tècnic, que busca la tercera victòria des que va arribar al club andalús.

Els blanc-i-vermells es troben més còmodes fora de casa que al seu estadi, com ho demostra el fet que quatre victòries que té han estat a domicili fruit de l'ordre defensiu amb el qual han actuat, cosa que intentaran repetir en el camp de l'Espanyol.

Martínez segueix amb problemes d'efectius, en no poder comptar amb Jonathan Zongo i Thievy, que estan a la Copa d'Àfrica, ni amb els lesionats Rubén i Quique, a més que ahir es va desvincular el davanter tailandès Teerasil Dangda.

Això no obstant, torna el lateral Michel Macedo, que no va estar a València per una faringitis, mentre que l'israelià Tomer Hemed, el màxim golejador, i el defensa Ximo Navarro s'han recuperat dels problemes físics que han patit durant la setmana.

No s'apunten canvis respecte a l'equip que va jugar a València la setmana passada i que va estar a punt de donar la sorpresa a Mestalla, on l'Almeria se'n van anar al descans amb un 2-2, encara que finalment van caure per 3-2.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut