Espanyol

L'Espanyol tanca la primera volta amb una derrota a Anoeta i s'allunya d'Europa (3-2)

Els blanc-i-blaus, castigats per dos gols en contra en set minuts, han acabat perdent contra la Reial Societat i veuen frenada la seva reacció

Imma CasaresActualitzat

L'Espanyol de Rubi buscava a Anoeta una victòria per confirmar la reacció vista en els últims partits i, sobretot, per acabar la primera volta amb 27 punts, xifra que suposaria la millor primera volta dels últims set anys. Per la seva banda, a les files de la Reial, debut d'Imanol Alguacil a Anoeta –abans ja havia jugat al Benito Villamarín en Copa i en lliga al Bernabéu, on, per cert, va aconseguir una victòria històrica–. Al final, qui ha aconseguit el seu objectiu ha estat la Reial Societat, que ha sumat la segona victòria a Anoeta, per 3-2.

Buscava la Reial la segona victòria a casa i en el minut 2 i a la sortida d'un córner, Willian José ha rematat al pal de cap, i el refús l'ha aprofitat Merino per marcar l'1-0. Tot seguit, unes mans de David López, que han evitat la rematada d'Héctor Moreno, han estat sancionades amb penal després que el VAR es prengués el seu temps per estudiar la jugada. Willian José no ha fallat i ha marcat de penal el seu cinquè gol a la lliga.

Els dos gols en contra en només set minuts han fet mal a un Espanyol que fins al minut 30 no s'ha acostat a la porteria de Rulli. El xut de Borja Iglesias ha acabat a córner i com a conseqüència d'aquest córner ha arribat el gol de Naldo. El central brasiler ha rematat de cap a l'escaire de la porteria de Rulli. Ja en temps afegit, un xut de Melendo que ha refusat Rulli ha generat una jugada llarga on han intervingut Borja i on Leo Baptistao ha enviat una pilota al pal abans que Llorente marqués en pròpia porteria. Gol psicològic i 2-2 just abans del descans.

La segona part ha començat amb una bona rematada de cap de Merino i justament una centrada seva ha acabat amb el 3-2 marcat per Willian José al minut 62. Ha buscat l'empat l'Espanyol i en minut 71 Rosales ha impactat la pilota a la xarxa just abans que Merino veiés la segona groga i fos expulsat. Dídac Vilà, en dues ocasions, ha tingut un empat que no ha arribat.

L'Espanyol es queda desè amb 24 punts i la Reial Societat es col·loca vuitena, a tres punts d'Europa.