Ronald Koeman, nou entrenador del FC Barcelona (EFE)
Barça

Les claus del Barça de Ronald Koeman

Aquestes són les prioritats dels primers dies de Koeman a la banqueta blaugrana

Xavi LemusActualitzat

En l'entrenament d'aquest dimecres tan Coutinho com Messi ja s'ha incorporat al grup. Koeman també ha recuperat avui els internacionals Busquets, De Jong i Ansu Fati. Mentre que Umtiti ha rebut l'alta mèdica un cop superat el coronavirus, si bé no  estarà encara a disposició del tècnic holandès per a l'amistós de dissabte contra el Nàstic (en directe per TV3, 19H). Serà el primer test per a un Koeman que arriba amb les idees clares.

La dinàmica

Ronald Koeman ha recuperat l'obligació d'arribar a l'entrenament una hora abans de l'inici de la sessió. De fet, el mateix Messi ha volgut donar exemple i alguns dies ha estat el primer a trepitjar la Ciutat Esportiva. A nivell d'esforç, a banda de les tradicionals dobles sessions de pretemporada, ha allargat molt més el temps de treball sobre la gespa. En aquests primers dies en algun cas fins a gairebé dues hores.

El plantejament

El nou tècnic blaugrana no és partidari d'un únic sistema de joc, però en els seus plans contempla que una de les opcions prioritàries sigui el 4-2-3-1. Això donaria peu a un doble pivot en el mig del camp amb Frenkie de Jong acompanyat per Pjanic o Busquets. I a nivell ofensiu que darrere del davanter centre homes com Messi, Griezmann i Dembélé o Ansu Fati donin amplada i profunditat a l'hora d'atacar els rivals.

Els reptes

Koeman ja ha parlat amb tots els seus jugadors i un dels seus objectius és recuperar la millor versió dels tres grans fitxatges que, fins ara, no han quallat: Griezmann, Dembélé i Coutinho. Tots tres saben que l'entrenador holandès compta amb ells i ara és el seu torn de demostrar que poden aportar un desequilibri que justifiqui les grans inversions fetes pel club.

Els reforços

Tres són les prioritats per a l'entrenador del Barça: un central, un migcampista i un davanter. En el primer cas el Barça ja ha fet una oferta al Manchester City per Eric García que, de moment, no ha estat acceptada. Els altres dos candidats encara esperen també que les negociacions acabin d'anar endavant. Es tracta de dos jugadors neerlandesos: el migcampista Wijnaldum i el davanter Memphis Depay. Uns fitxatges també condicionats a les sortides donada la situació de fragilitat econòmica de l'entitat.

 

 

 

 

ARXIVAT A:
KoemanMessiCoutinho
Anar al contingut