Saúl celebra el gol de la victòria de l'Atlètic contra el Liverpool (Sergio Pérez / Reuters)

L'Atlètic posa el campió Liverpool contra les cordes (1-0)

Saúl, en el minut 4, ha fet l'únic gol del partit i obligarà els de Klopp a remuntar en la tornada a Anfield

Xavi TorresActualitzat

L'Atlètic de Madrid pren avantatge davant l'actual campió d'Europa i del món, el Liverpool, que s'està passejant a la Premier League -25 victòries i un empat, en 26 jornades- i que en els 41 partits anteriors de l'actual temporada només n'havia perdut dos, un a la Champions davant del Nàpols (17 de setembre, 2-0) i un a la Copa de la Lliga, davant de l'Aston Villa (17 de desembre, 5-0), amb un equip ple de suplents i juvenils. Els de Klopp hauran d'espavilar en el partit de tonada.

El partit s'ha vist condicionat pel matiner gol de l'Atlètic. Als 4 minuts i a la sortida del primer córner Saúl ha rematat a la xarxa una pilota que ha caigut morta a l'interior de l'àrea petita. El gol ha sorprès el campió d'Europa que, tot i tenir la possessió de la pilota, no ha sabut crear perill contra la porteria d'Oblak. Mentrestant, a la contra, Morata no ha pogut rematar una centrada de Lodi als 20 minuts i ha fet lluir Alisson en una acció d'un contra un, als 26. El Liverpool no s'ha trobat còmode sense poder córrer i no ha trobat la fórmula adequada per atacar en estàtic un Atlètic de Madrid que, en molts moments, ha jugat amb els seus 11 futbolistes per darrera de la pilota. Robertson (29') i Fabinho (30') ho han provat des de la llarga distància abans que Salah veiés com Felipe refusava amb el cap l'únic xut perillós dels de Klopp abans del descans. Ni l'egipci ni Firmino ni Mané s'han deixat veure en el Wanda en tot el partit.

Poc ha canviat en la segona: domini del Liverpool en la recerca de l'empat i defensa numantina dels madrilenys en un duel sense gaires ocasions. Morata (68') i Lodi (71') l'han tingut per l'Atlètic, i Salah (53') i Henderson (73'), pel Liverpool. Destacar en aquesta segona part el retorn de Diego Costa als terrenys de joc després de la seva operació d'hèrnia durant el passat mes de novembre. El guerrer hispanobrasiler serà un bon reforç pels matalassers en aquest tram final de temporada. Amb molt patiment, 1 a 0, final. Eliminatòria oberta que s'haurà de decidir a Anglaterra. Als del Cholo Simeone, els espera un autèntic infern de passió futbolística a Anfield.