L'Assignia Manresa pateix la primera derrota a casa de la temporada davant el CAI Saragossa (74-81)

L'Assignia Manresa ha perdut la seva qualitat d'invicte al Nou Congost en veure's superat pel CAI Saragossa, en un partit en què els homes de Jaume Ponsarnau han pagat car un mal últim quart, tot i portar la veu cantant durant gairebé tot el partit i arribant a tenir opcions de sentenciar en molts moments. La inspiració final de Hettsheimeir (22 punts), però també la resistència d'Stefansson (20), han condemnat el Manresa, en què han destacat Doellman (18 punts), Micah Downs (15) i Asselin (13).

L'Assignia Manresa no ha sabut sentenciar quan ha tingut l'oportunitat de fer-ho, ha deixat viure el CAI Saragossa i ho ha pagat car a l'últim quart, en què els aragonesos han despertat ofensivament per dilapidar el lleuger coixí amb el qual els del Bages han viscut durant gran part del partit -màxim avantatge de vuit punts, 53-45.

El Manresa ha anat de menys a més a la primera part. Els primers compassos han estat per al CAI Saragossa, que s'ha trobat còmode en atac i no ha tingut excessius problemes per limitar la producció dels de Ponsarnau, que no podien comptar amb Montañez, amb un esquinç muscular. Així, les primeres diferències les han posat els aragonesos, guiats per un inspirat Stefansson, que ha acabat el primer període amb 10 punts. El CAI ha aconseguit el seu màxim avantatge de la primera part abans del segon quart (15-22).

La reacció manresana l'ha liderat Micah Downs, que amb accions espectaculars han encès el Nou Congost. Precisament amb un triple seu s'ha arribat a un avantatge local de sis punts (30-24), i s'ha culminat un parcial de 15-2. L'Assignia ha mantingut el to fins al descans, i ha marxat al vestidor amb un 35-29 que marcava el camí a seguir. La dinàmica s'ha mantingut al tercer quart. Era Jon Stefansson contra el Manresa. L'islandès, de llarg el més encertat de l'equip visitant, ha evitat en els moments crítics per al seu equip que el matx no perdés la corda del partit. Tot i l'encert final de Hetssheimeir, ha estat l'autèntic heroi.

El CAI resisteix i fa un últim quart victoriós

Justin Doellman ha destacat amb els seus números a la banda manresana (18 punts) ajudant a assegurar el lleuger avantatge local, que s'ha mantingut intacte, amb sis punts, al final del tercer quart (53-47). Es preveia, però, que el CAI sortís a mossegar per endur-se l'últim parcial. El matx s'ha escalfat amb l'inici del tercer quart. Un triple de Toppert a la banda visitant, l'ha respost amb un altre tir llunyà, encertat per Micah Downs. Mentre els dos equips intercanviaven cops, el CAI s'ha situat a un punt a manca de cinc minuts (63-62). En un matx en què les distàncies curtes s'han magnificat, l'Assignia ha sentit la pressió de veure's a la corda fluixa quan semblava tenir dominada la situació, i el Saragossa, amb un tir lliure de Hettsheimeir s'ha situat per davant quan restaven dos minuts i mig (68-69), i l'avantatge de seguida s'ha enfilat fins als set punts, gràcies a dos triples (Hetssheimeir i Van Rossom), que han sentenciat. Al darrer quart, el parcial ha estat sagnant per als locals (21-34). Els visitants han recuperat l'encert de sobte i han tancat l'últim acte amb sis triples.