Futbol

L'AFE i la Lliga mantenen posicions molt allunyades per la disputa del Girona-Barça a Miami

David Aganzo assegura que amb la informació que tenen ara mateix els futbolistes espanyols no poden anar a jugar als Estats Units, mentre que Javier Tebas insisteix que continuen treballant perquè així sigui

Actualitzat

El president de la Lliga, Javier Tebas, i el de l'Associació de Futbolistes Espanyols, David Aganzo, han mantingut aquest dijous una reunió a la seu de l'AFE per intentar arribar a un acord per a la disputa del Girona-Barça a Miami, tot i que ara mateix les posicions entre les dues parts continuen allunyades.

Després de la trobada, el màxim representant del futbolistes espanyols ha xifrat en només un 20% les possibilitats que aquest partit es jugui als Estats Units, mentre que el president de la lliga ha augmentat el percentatge a un 90%.

"Hem parlat del control econòmic i dels Estats Units. La informació que ens donen creiem que no és l'adequada, i s'han compromès que en 12 hores ens transmetran aquesta infirmació. Amb la informació que tenim ara, els futbolistes no poden anar als Estats Units", ha explicat Aganzo.

Aganzo ha tornat a criticar les formes de la lliga per prendre decisions de manera unilateral i ha demanat un informe real per transmetre-ho als futbolistes. 

"Els jugadors estem convençuts que aquestes no són les formes, es poden fer les coses molt millor, i com a esportistes estem encantats de millorar aquest esport". 

L'AFE ha fet públic un comunicat on, a més del que ha assegurat el seu president, especifiquen que l'acord firmat per la Lliga i la multinacional Relevant va en contra de l'establert als articles 8 (horari), 9 (descans setmanal) i 37 (actuacions conjuntes AFE-Lliga) del conveni col·lectiu vigent entre ambdues institucions.

Per la seva banda, Tebas ha insistit que seguiran treballant perquè el partit es disputi als Estats Units i que no hi ha cap motiu per impedir-ho.

"Aconseguirem que aquest partit es jugui. Hem treballat el tema. No hi ha causa perquè es denegui la disputa del partit, ni per part de la Federació Espanyola, la UEFA i la Concacaf. La FIFA no té res a dir."

Tebas també ha criticat amb duresa al president de la RFEF Luis Rubiales, que ha mostrat la seva negativa a que el Girona-Barça es jugui a Miami el pròxim 26 de gener.

"No parlo amb Rubiales. Hem demanat una reunió que no ens han contestat. Esperem que ens enviïn una resposta per estudiar-la. Les coses no es poden negar així perquè així."

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut