La seleccionadora irlandesa, Vera Pauw, denuncia que va ser violada
Vera Pauw en una imatge d'arxiu (Action Images / Henry Browne/File Photo)
Futbol

La seleccionadora irlandesa, Vera Pauw, denuncia que va ser violada

La seleccionadora femenina d'Irlanda ha compartit a les seves xarxes socials que va ser víctima d'abús sexual de tres membres de la Federació Holandesa quan era jugadora

Redacció Esport3Actualitzat

"Durant 35 anys he amagat un secret al món, a la meva família, a les meves companyes d'equip, a les meves jugadores, als meus col·legues i, ara ho puc acceptar, em puc acceptar a mi mateixa."

És el comunicat en què Vera Pauw, seleccionadora irlandesa de futbol, denuncia les violacions que va patir quan era futbolista. Pauw va ser violada per tres homes: un directiu de la Federació Holandesa i dos membres més de l'organització.

"Això ha estat el més difícil de la meva vida, però, finalment, estic preparada per seguir endavant i estar orgullosa de qui soc."

La seleccionadora irlandesa ha guardat aquest secret durant molts anys. Un angoixant record que no es podia treure del cap. El camí per a ella no ha estat fàcil, i en el seu comunicat Pauw acusa la Federació Holandesa de Futbol d'intentar silenciar la seva terrible experiència en negar-se a obrir una investigació completa:

"Durant els últims anys, he intentat que les autoritats del futbol als Països Baixos escoltessin el meu cas de manera justa, però ha estat en va. Algunes persones preferien callar les meves violacions i agressions sexuals que oferir-me el suport que necessito en obrir aquesta història al món. Ja no puc compartir el silenci."

Després de la seva denúncia a les xarxes socials, la Federació Irlandesa ha donat el seu total suport a la seleccionadora del seu país.

Anar al contingut