Els jugadors de la selecció espanyola celebrant el primer gol del partit (EFE)
FUTBOL

La selecció espanyola sub-21 goleja Lituània (4-0)

El positiu per coronavirus de Sergio Busquets ha fet que Espanya jugués amb el combinat sub-21, de manera que són molts els joves jugadors que avui han debutat amb l'absoluta, entre ells el blaugrana Mingueza, Òscar Gil i Puado, de l'Espanyol, o Marc Cucurella.

Partit estrany el que ha jugat aquest dimarts la selecció espanyola contra Lituània a Leganés. Estrany perquè Espanya no ha pogut jugar amb la Roja i ho ha hagut de fer amb la rojita. El positiu per coronavirus de Sergio Busquets ha alterat els plans del combinat de Luis Enrique i també els del tècnic asturià. De fet, ha estat Luis de la Fuente qui ha dirigit l'equip espanyol des de la banda. A l'alineació, deu debutants amb l'absoluta: tots menys Bryan Gil.

El partit ha començat molt bé per a Espanya, que s'ha avançat en el minut 3. Hugo Guillamón, central del València, ha recollit una pilota morta a l'interior de l'àrea i de primeres ha superat el porter lituà amb un xut molt potent. Els bàltics tot just creuaven el mig del camp i en el minut 23 Espanya ha fet el segon. L'ha fet Brahim, amb un cacau a mitja alçada imparable per a Svedkauskas. El combinat espanyol hauria pogut fer el tercer en el minut 29, però l'ex-jugador del Barça Abel Ruiz ha fallat un penal. Mingueza ha disposat també d'una ocasió molt clara a boca de gol, però el porter ha desviat la seva rematada. A la mitja part doncs, 2-0 favorable als espanyols.

La segona part ha començat igual que la primera, amb un gol matiner del combinat local. L'ha fet Juan Miranda, amb un llançament de falta directa que ha tocat lleugerament a la tanca defensiva. En el minut 72, Javi Puado ha fet el quart. El jugador de l'Espanyol ha controlat de manera brillant l'assistència de Bryan Gil i després ha resolt amb una gran acció personal. A partir d'aleshores, ni els uns ni els altres han generat més perill i el partit ha acabat amb aquest contundent 4-0.

Aquest havia de ser el darrer assaig d'Espanya abans del debut a l'Eurocopa, previst per dissabte que ve contra Suècia. Ara mateix, però, no hi ha cap garantia que aquest partit es pugui disputar. I és que al combinat nòrdic també s'hi han detectat dos positius de coronavirus.