Handbol

La selecció espanyola cau eliminada del Mundial en perdre contra Alemanya als quarts (25-27)

La selecció espanyola d'handbol no podrà renovar la seva condició de campiona mundial. Els de Juan Carlos Pastor avui han quedat eliminats del Mundial que s'està jugant a Alemanya en el partit de quarts de final que han jugat contra la selecció amfitriona. Espanya, campiona fa dos anys a Tunísia, queda ara fora de les semifinals, i s'haurà de conformar a lluitar pel cinquè lloc davant Croàcia. Alemanya-França i Polònia-Dinamarca seran les semifinals del Mundial.

Ha estat un partit intens, propi d'uns quarts de final d'un mundial, amb un marcador ajustat i decisions arbitrals molt discutides. L'equip espanyol ha anat al darrerae en el marcador pràcticament durant tot el partit, -al descans perdia de tres gols, 12 a 15- però cap al final ha tingut desavantatges mínims d'un gol que els homes de Juan Carlos Pastor no han sabut aprofitar.

Domini alemany

El tècnic alemany, Heiner Brand, tenia clar que per desactivar el joc ofensiu d'Espanya calia defensar molt a sobre el pivot Rolando Uríos, i en els primers minuts no li han arribat passades en condicions. Això ha permès a Alemanya portar la iniciativa en el marcador durant tot el partit, amb avantatges de fins a quatre gols. Iker Romero, amb 7 gols, i un Uríos que, malgrat l'estret marcatge a que ha estat sotmès, ha estat brillant, amb 8, han mantingut amb vida la selecció espanyola, que a nou minuts del final aconseguia empatar el partit a 23.

Però aleshores han entrat en joc els 18.500 espectadors que han omplert a vessar el Kolnarena de Colònia: la pressió del públic ha donat ales als jugadors alemanys, que han acabat decantant la balança del seu costat, amb alguna ajuda arbitral inclosa. Però Pastor i els seus homes no han de buscar excuses: no els han condemnat els col.legiats, i sí les tres derrotes encaixades en els últims quatre partits, els decisius.