Els jugadors de la Santboiana celebren l'assaig transformat per Nico Francisquelo
Rugbi

La Santboiana s'imposa davant d'El Salvador a la final de la Copa del Rei (16-6)

Els catalans s'han sobreposat al fet de jugar una final en el camp del rival i han dominat amb autoritat l'enfrontament

Actualitzat

La Santboiana s'ha proclamat campiona de la Copa del Rei davant d'El Salvador (16-6). Els catalans s'han plantat a Valladolid amb la intenció de deixar enrere la polèmica sobre la decisió de la Federació Espanyola que la final es jugués a casa dels rivals, tota la concentració posada en tornar a casa amb la victòria i trencar amb el regust amarg del darrer precedent, ara fa deu anys, quan els val·lisoletans es van imposar als catalans.

L'enfrontament no podia començar més igualat, màxima intensitat per part de tots dos equips sota l'atenta mirada d'Alhambra Nievas, considerada la millor àrbitra del món. El fort vent i la pluja tampoc s'han volgut perdre el partit i han estat presents durant tot l'enfrontament afegint fang al terreny de joc i desviant la pilota a causa de les fortes ratxes que bufaven en el cel gris de Valladolid.

Just abans del descans, El Salvador ha inaugurat el marcador amb un cop de càstig executat per Jaime Mata. A la represa, Truesdale ha empatat a 3 amb un cop de càstig també i, minuts després Albert Millán ha avançat els catalans amb un altre llançament amb el peu entre els pals, 6-3. 

La Santboiana ha fet un pas endavant en una acció al costat tancat quan Liam Mitchell, ha fet un servei de murri i Nico Francisquelo ha anotat l'assaig per a la Santboiana (11-3).

Poc després, Albert Millán ha fet esclatar l'alegria entre el miler d'aficionats catalans desplaçats fins a Valladolid quan ha transformat un complicat xut, gairebé sense angle, que ha fet pujar el 13-3 a l'electrònic.

Els castellans, però, no estaven disposats a deixar-se intimidar i han incrementat la pressió, cosa que els ha permès escurçar les distàncies gràcies a un cop de càstig transformat per Jaime Mata (13-6).

A cinc minuts del xiulet final, Albert Millán ha sentenciat la final transformant un altre cop de càstig que deixava gairebé sense cap opció els jugadors d'El Salvador (16-6). Tots dos equips han disputat uns darrers instants encara més intensos: Contundència, força i un punt d'èpica per proclamar La Santboiana, campiona de la Copa del Rei, 17 anys després de l'última vegada.

 

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut