Sis detinguts per la invasió de la gespa del RCDE Stadium
Sis detinguts per la invasió de la gespa del RCDE Stadium
ESPANYOL

La sanció que podria rebre l'Espanyol per la invasió de l'RCDE

L'Espanyol s'exposa a una forta multa i al possible tancament de l'estadi

Actualitzat

La invasió violenta del camp per part d'un grup de radicals de l'Espanyol mentre el Barça celebrava el títol és, sens dubte, la imatge lamentable del derbi. El club blanc-i-blau, que s'exposa a una sanció, ha condemnat els fets i treballa en col·laboració amb les forces de seguretat per castigar els responsables.

Segons el cos de policia, "es va garantir la protecció de jugadors i àrbitres" al túnel de vestidors, reforçat amb seguretat privada. Mentre que al primer assalt van poder contenir la invasió, es van veure desbordats en el segon intent dels ultres blanc-i-blaus.

 

La Subdirecció General de Seguretat decidirà si sanciona el club per manca de seguretat. El càstig, en cap cas, afectarà els dos últims partits de la temporada a casa, i econòmicament podria arribar fins als 600.000 euros.

El club, que tindrà aquest dilluns diverses reunions per analitzar els fets, assegura que el dispositiu de seguretat estava reforçat i consensuat amb els Mossos i pel director de partit de la Lliga.

Mossos d'Esquadra actuen contra els ultres de l'Espanyol
Mossos d'Esquadra actuen contra els ultres de l'Espanyol (EFE)

El conseller delegat del RCD Espanyol, Mao Ye, ha assegurat que són "fets aïllats que no representen el club."

"Condemnem tot tipus de violència al futbol. Farem tot el possible per erradicar aquests fets i que no tornin a passar al camp de l'Espanyol."

Per la seva banda, el president del Barça, Joan Laporta, ha confirmat que no demanaran responsabilitats.

"L'Espanyol, tant la directiva com el públic, en general va estar molt correcte i va actuar amb molta esportivitat. L'incident va ser aïllat i, per sort. no hem de lamentar res greu."

 

 

Anar al contingut