Atletisme

La Federació Internacional suspèn de forma provisional la Federació Russa com a membre integrant

La IAAF ha enviat un missatge clar i contundent: tolerància zero amb el dopatge. L'escàndol de Rússia s'ha saldat amb la suspensió, per ara provisional, de la federació d'aquest país. Els seus atletes queden fora dels Jocs Olímpics

Actualitzat

La Federació Internacional d'Atletisme ha suspès de forma provisional com a membre seu, amb efecte immediat, a la Federació Russa. Del 24 membres que han participat en el consell que ha pres la decisió, 22 han votat a favor i només 1 en contra. El representant rus no ha tingut dret de vot.

Com a conseqüència d'aquesta suspensió, els atletes russos no podran participar en competicions internacionals, entre les quals hi ha les Sèries Mundials d'Atletisme i els Jocs Olímpics. Rússia no podrà organitzar l'any que ve el Mundial de Marxa Atlètica ni el Campionat del Món Júnior que tenia concedits (la IAAF ha d'anunciar aviat el canvi de seu o suspensió d'aquestes competicions). I finalment, la Federació Russa queda apartada de tota investigació de dopatge.

Aquest és el primer pas. A menys que la Federació Russa accepti de forma voluntària la suspensió total, la IAAF pot procedir a efectuar una audiència per prendre aquesta decisió. Per recuperar la seva condició de membre de la Federació Internacional, la nova federació russa ha de complir tota una llista de requisits i superar la inspecció d'un equip de 5 persones.

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut