Atletisme

La Confinarun, la cursa del confinament, mou més de 2.000 atletes

La prova virtual recapta més de 18.000 euros per a la recerca contra el coronavirus

Artur PegueraActualitzat
El confinament no és excusa per no fer esport, en canvi l'esport sí és una bona excusa per ser solidari. Totes dues coses s'han posat d'acord en la Confinarun, una prova organitzada per tres entitats esportives de les comarques de Lleida: Xafatolls, Feet-back i Iter5 que, a primera hora de la tarda, s'encaminava cap als 2.500 inscrits i superava els 18.000 euros de recaptació. Aquests donatius aniran destinats a l'Institut de Recerca Biomèdica de Lleida, en les seves tasques d'investigació per erradicar el coronavirus.

A les 10 del matí d'aquest diumenge s'ha donat el tret de sortida a una cursa que cada atleta ha fet des de casa seva. S'han marcat dues distàncies: una milla o 5 quilòmetres, i es podien cobrir en diferents modalitats: cinta, escales o passadís. La bona resposta dels atletes ha superat amb escreix les previsions dels organitzadors, ja que el nombre de participants és molt superior a la pràctica totalitat de les curses del calendari atlètic lleidatà.

La participació no ha quedat reduïda a corredors anònims; atletes que ja han aixecat alguns trofeus importants com la maratoniana Marta Galimany o Iván Espílez, s'hi han volgut sumar també en una distància que queda curta pel que ells estan acostumats.

La Confinarun, en definitiva, ha esdevingut una bona oportunitat per suplir l'activitat que proporciona als atletes populars les curses dels caps de setmana, i a l'hora poder contribuir a la lluita contra la Covid-19.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut