Messi petoneja el trofeu de la Champions del 2015, l'última que ha guanyat el Barça
Barça

La Champions, el principal argument per evitar una temporada en blanc al Barça

Seria la primera campanya sense títols des de l'últim any de Rijkaard (2008). Guanyant a Zorrilla, el Barça encara té opcions matemàtiques d'endur-se també la lliga, però mai s'han aixecat quatre punts de desavantatge en tres jornades de campionat

Si el Barça remuntés quatre punts de desavantatge en tres jornades, aconseguiria una fita històrica: mai s'ha donat una circumstància igual numèricament parlant. Ni tan sols el desenllaç de la famosa "lliga de Djukic", en què el Deportivo només va sumar el que avui serien cinc punts, li serviria a l'equip de Setién; i el "Depor" d'Arsenio no és el Madrid de Zidane. El calendari, a més, amb Granada i Leganés a fora i Vila-real a casa, és amable per als blancs.

La mirada es gira, doncs, cap a la Champions, i més tenint en compte que cal guanyar el Nàpols el 8 d'agost al Camp Nou per després viatjar a Lisboa. A Setién no li fa gens de gràcia els vint dies que hi ha entre el final de la Lliga i la represa de la màxima competició europea.

"Potser era millor continuar jugant, és a dir, donar només una setmana de marge entre Lliga i Champions, en lloc de jugar diumenge i dimecres com ho hem estat fent fins ara. En aquest aspecte, el Nàpols pot tenir avantatge, però amb tota la tralla que portem, descansar també ens anirà bé."

En tot cas, es tracta de guanyar quatre partits seguits per alçar l'orelluda, i el Barça ja ho va aconseguir, en fase eliminatòria, la temporada passada; des de la victòria contra l'Olympique de Lió, a la tornada dels vuitens, fins al 3-0 contra el Liverpool, a l'anada de semifinals. Això sí, si sap mantenir l'avantatge contra el Chelsea, el rival del Barça en uns hipotètics quarts seria un Bayern que s'ha endut la Bundesliga sumant 58 punts dels últims 60 possibles.

El Barça, a més, s'encomana a la gana dels seus futbolistes. Messi busca la cinquena Copa d'Europa, per igualar-se amb Cristiano Ronaldo. Piqué (que en suma una amb el Manchester United) i Busquets busquen el pòquer amb el Barça, i De Jong es refaria de la decepció de quedar-se amb la mel als llavis l'any passat amb l'Ajax. No triomfar a Lisboa suposarà la primera temporada en blanc del Barça en dotze anys.

Anar al contingut