Muntanya

Kilian Jornet fa el cim de l'Everest per segona vegada en una setmana i marca un nou temps de 17 hores

L'atleta català va sortir dissabte del camp base avançat, a 6.500, sense oxigen artificial, i ja hi ha retornat per descansar

Actualitzat

Kilian Jornet ha tornat a fer el cim de l'Everest la matinada d'aquest diumenge, per segona vegada, només una setmana després de la primera. Ho ha fet sense oxigen artificial i en un temps de 17 hores, des del camp base avançat situat a 6.500 metres, on ja ha retornat i reposa amb Seb Montaz.

Jornet ha aconseguit aquest doblet en una doble lluita. A les dificultats tècniques de pujar la muntanya més alta de la Terra, el català hi ha afegit una lluita contra rellotge i contra una condició meteorològica de vent molt fort, segons ha explicat al 3/24 Laura Font, membre de l'equip de premsa del corredor. El temps de 17 hores no és comparable amb el de diumenge passat (26 hores) perquè en aquella ocasió el punt de sortida era el camp base, a una mica menys d'altura que l'avançat.

Tot i la proesa, Jornet s'ha quedat a 15 minuts del rècord de velocitat que Hans Kamerlander va establir el 1996 fent el mateix trajecte en 16 hores i 45 minuts.

La culminació d'un projecte

L'ascens per segona vegada a l'Everest en una setmana culmina el projecte Summints of my Life (els cims de la meva vida) que Kílian Jornet ha portat a terme els últims anys. Consistia a batre el rècord d'ascens d'alguns dels cims més emblemàtics de l'alpinisme mundial, no necessàriament els més alts, però sí especials. És el cas del Mont Blanc, l'Aconcagua, el Cerví, el McKinley o l'Everest, entre d'altres. Al marge de l'esperit competitiu, el projecte prendrà forma en diferents pel·lícules que explicaran les experiències viscudes per haver estat en contacte amb la gent i les comunitats locals dels llocs on es desenvolupaven les ascensions.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut