Ciclisme

Julian Alaphillippe repeteix victòria a la segona etapa i reforça el seu liderat a la Volta al País Basc

El ciclista francès del Quick Step ha confirmat el seu gran estat de forma i s'ha imposat en l'esprint final a l'eslovè Primoz Roglic, que ha tornat a ser segon

David CarballoActualitzat

Julian Alaphillippe ha repetit victòria en la segona etapa de la Volta al País Basc, de 166,7 quilòmetres de recorregut, entre Zarautz i Bermeo. El ciclista francès del Quick Step ha confirmat el seu gran estat de forma i s'ha imposat en l'esprint final a l'eslovè Primoz Roglic, que ha tornat a ser segon, i als bascos Gorka Izaguirre i Mikel Landa, tercer i quart a la línia d'arribada.

En una etapa de perfil molt similar, un grup d'onze corredors ha format l'escapada del dia que ha estat neutralitzada a nou quilòmetres de la meta, just abans de l'última ascensió al coll de San Pelaio, de segona categoria. Primer Michael Matthews i després Enric Mas han trencat les hostilitats fins que Alaphillippe ha fet l'atac definitiu. Al líder només l'han pogut seguir Roglic, Izaguirr i Landa, mentre que Nairo Quintana ha quedat tallat en un grup de perseguidors.

Alaphillippe ha tornat a ser el més rapid en l'esprint final i ha sumat la segona victòria d'etapa consecutiva, que el referma en el liderat de la classificació general, amb 8 segons d'avantatge sobre Roglic i 39 respecte a Izaguirre. Aquest dimecres es disputarà la tercera etapa entre Bermeo i Villanueva de Valdegobía, de 184,8 quilòmetres de recorregut, i el desenllaç es podrà seguir en directe per Esport3 a partir de les 15.30 del migdia.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut