Ciclisme

Julian Alaphillipe s'imposa en la primera etapa a Zarautz i és el primer líder de la Volta al País Basc

El ciclista francès de l'equip Quick Step s'ha imposat en un ajustat esprint final a l'eslovè Primoz Roglic després de trencar el grup de favorits en la duríssima última ascensió al coll d'Elkano

David CarballoActualitzat

Julian Alaphillipe és el primer líder de la Volta al País Basc després d'imposar-se en la primera etapa de 162,1 quilòmetres de recorregut amb sortida i arribada a Zarautz. El ciclista francès de l'equip Quick Step s'ha imposat en un ajustat esprint final a l'eslovè Primoz Roglic, que s'han jugat entre ells dos el triomf final.

Una escapada formada per sis corredors, entre els qual es trobava el belga Thomas De Gendt, ha portat la iniciativa fins que el gran grup els ha acabat neutralitzant a 26 quilòmetres de la meta després de tenir més de dos minuts d'avantatge. Amb el pilot compacte, l'última pujada del dia, la duríssima i explosiva ascensió al coll d'Elkano situada a poc menys de 10 quilòmetres de l'arribada, ha estat decisiva.

Amb rampes màximes d'un 20% de desnivell, Alaphillipe i Roglic han estat els més forts i han despenjat la resta de favorits, entre els quals el colombià Nairo Quintana, que no ha pogut seguir la roda del francès i l'eslovè, que s'han acabat jugant la victòria d'etapa després d'un descens trepidant. En l'esprint final, Alaphillipe ha estat més ràpid que Roglic i és el primer líder de la classificació general, mentre que el grup de favorits encapçalat per Pello Bilbao i amb Nairo Quintana, Romain Bardet i Mikel Landa han arribat a 23 segons del guanyador.

Aquest dimarts es disputarà la segona etapa, de 166,7 quilòmetres de recorregut entre Zarautz i Bermeo, un final d'etapa que es podrà seguir en directe per Esport3 a partir de les 15.30 del migdia.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut