Guardiola
Guardiola
Barça

Josep Guardiola serà l'entrenador del Barça la temporada que ve

Josep Guardiola continuarà sent l'entrenador del primer equip del FC Barcelona, com a mínim, la temporada vinent. Joan Laporta ho ha anunciat aquest dimecres a la sala de premsa del Camp Nou, on ha explicat que les condicions del nou contracte seran cosa del nou president, l'1 de juliol. Guardiola ha explicat que la decisió ha arribat una mica forçada: "Havíem de prendre una decisió, i la prenc molt convençut". Guardiola ha destacat que és partidari de contractes curts perquè cal guanyar-se la continuïtat dia a dia.

Actualitzat
"Guardiola serà l'entrenador del Barça la temporada que ve", aquestes han estat les primeres paraules del president Joan Laporta en la compareixença d'aquest dimecres. El president blaugrana ha revelat que es va reunir dimarts amb el tècnic blaugrana, el qual li va comunicar "el seu compromís" de seguir al capdavant de l'equip "almenys una temporada més". Tot i això, el nou contracte i les condicions les posarà el nou president, i no se signarà fins a l'1 de juliol. Laporta ha considerat l'acord verbal amb Guardiola com el "vuitè títol" de la temporada, ja que ha afegit el 2-6 del Bernabéu a les 6 copes obtingudes per l'equip.

Guardiola ha explicat que la decisió ha arribat una mica forçada: "Havíem de prendre una decisió, i la prenc molt convençut". El de Santpedor ha fet oficial la seva voluntat i el seu compromís, però ell mateix ha explicat que ha precipitat la renovació per tallar les especulacions i "aquesta situació, que era incòmode per a tots". Guardiola hauria preferit esperar a finals d'any, però era conscient que "per al club era important que prengués una decisió", perquè els dubtes i les preguntes sobre la seva continuïtat s'havien convertit en un tema destacat de l'actualitat blaugrana, un fet que incomodava el tècnic.

Mans lliures per al nou president

"Sé que tard o d'hora deixaré de ser entrenador del Barça i que en cap lloc estaré com aquí", ha conclòs Guardiola, que ha dit que ha pres aquesta decisió "convençut", però que no vol que aquest acord verbal amb Laporta lligui de peus i mans el nou president.

Què passaria, per tant, si el president entrant no comptés amb ell? "S'estalviaria els diners. Jo només cobro si treballo"
, ha sentenciat Guardiola, qui ha vinculat la seva renovació a la del seu ajudant, Tito Vilanova, "perquè si ell no segueix, jo tampoc".

Txiki deixa entreveure que marxarà a finals de temporada

D'altra banda, el secretari tècnic, Txiki Begiristain, ha insinuat que abandonarà el club a finals d'aquesta temporada, quan el president, Joan Laporta, acabarà els set anys de mandat. Begiristain s'ha declarat "home de confiança del president, i el president se'n va", i ha deixat entreveure, sense confirmar-ho de manera concreta, que també s'acabarà la seva etapa com a responsable esportiu, després de set anys al càrrec. Tot i això, Guardiola no ha dubtat a dir que li agradaria, "i molt", continuar treballant al costat de Txiki.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut