Fórmula 1

Hamilton i McLaren són exclosos de la classificació d'Austràlia i Trulli recupera el tercer lloc

Els comissaris del Gran Premi de Malàisia, en vista de noves evidències, han exclòs de la classificació del Gran Premi d'Austràlia el britànic Lewis Hamilton i el seu equip Vodafone McLaren-Mercedes, i han retornat el tercer lloc a l'italià Jarno Trulli (Toyota). Els comissaris consideren que Hamilton i McLaren van proporcionar deliberadament informació falsa en la seva compareixença del diumenge 29 de març, després del Gran Premi d'Austràlia. Trulli havia estat sancionat amb una penalització de 25 segons, que ara li han retirat, per haver avançat Hamilton quan la cursa estava neutralitzada.

Actualitzat
Continua la polèmica pel primer Gran Premi. I és que el tercer lloc torna a ser de qui el va guanyar sobre la pista, Jarno Trulli. Un cop acabada la cursa, els comissaris el van sancionar amb 25 segons de penalització després que el pilot de Toyota va avançar Hamilton amb el cotxe de seguretat en pista, cosa que està prohibida.

Ara, però, els mateixos comissaris han tornat a obrir la investigació del cas i s'ha girat la truita. Trulli sí que va avançar Hamilton, però ho va fer perquè aquest havia reduït molt la marxa i s'havia apartat cap al lateral. Per tant, els comissaris han tornat a donar a Trulli la seva tercera posició original i, a més, han exclòs Hamilton de la classificació per haver mentit deliberadament sobre la versió dels fets. Per descomptat, el pilot anglès també ha perdut els sis punts que havia aconseguit.

Com han anat els fets?

Lewis Hamilton posava per als fotògrafs mentre els comissaris estudiaven l'enrenou d'Austràlia. Una hora més tard, el campió del món abandonava Sepang després de saber la sanció. El desqualifiquen per haver intentat confondre els comissaris sobre el polèmic avançament amb Jarno Trulli, quan hi havia el cotxe de seguretat en pista.

Les converses de ràdio amb l'equip i les declaracions a la premsa anglesa l'han delatat. No es corresponen amb el que va explicar als comissaris. S'ha descobert que Hamilton es va apartar i va deixar passar Trulli, cosa que no va explicar. És a dir, no va mentir, però tampoc no va explicar tota la veritat. A la pràctica això vol dir que Hamilton perd el tercer lloc i es queda sense els sis punts que portava de Melbourne. Sis punts que tornen a passar a mans de Trulli, que recupera el podi que li van prendre fa quatre dies.

Alonso ha sabut la notícia a l'habitació del seu hotel. I és que l'asturià tot just ha estat mitja hora al circuit. Ni rodes de premsa, ni entrevistes ni res... Cap a l'hotel de seguida. El motiu, una otitis que té des de dilluns i que li provoca febre. En principi la seva participació en els entrenaments de demà no perilla.
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut