Bàsquet

Espanya i l'Argentina busquen el segon Mundial del seu palmarès

Totes dues seleccions ja han inscrit el seu nom en el palmarès del campionat: els espanyols el 2006 i els argentins en la primera edició, ara fa 69 anys

Xevi BardoletActualitzat

Espanya i l'Argentina han fet aquest dissabte al matí l'assaig general del partit de bàsquet que els enfrontarà a Pequín, que té com a premi el títol mundial. Totes dues seleccions ja han inscrit el seu nom en el palmarès del campionat: els espanyols el 2006 i els argentins en la primera edició, ara fa 69 anys.

Rudy Fernández i Marc Gasol són els dos jugadors que segueixen respecte a l'equip que va guanyar el Mundial el 2006. Van absorbir els valors de la generació daurada i alguns, com els de compromís i competitivitat, segueixen intactes en l'equip del 2019. Ricky Rubio està jugant el seu millor torneig amb Espanya i jugadors com Oriola aporten intensitat sortint des de la banqueta.

S'haurà de veure què prepara l'exitós Sergio Scariolo per contrarestar la velocitat i creativitat dels bases argentins Campazzo i Laprovittola. I per frenar un pivot, Luis Scola, que està amb uns números increïbles als seus 39 anys. L'Argentina, com Espanya, té un Mundial a les vitrines, el de la primera edició, el 1950. Però té dos records dolorosos més recents. La final perduda a la pròrroga contra Iugoslàvia el 2002, amb escàndol arbitral. I la semifinal del 2006 al Japó contra Espanya, amb el triple que capgirava el marcador, fallat per Nocioni.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut