Futbol

Es constitueixen els Dracs de Barcelona, un equip de futbol LGTBI per lluitar contra l'homofòbia

Durant el Dia Internacional contra la LGTBI-fòbia en el món de l'esport, que se celebra aquest dimarts, els Dracs lamenten que la discriminació "encara segueix estant molt present a la societat, especialment al futbol", com mostra el fet que "cap futbolista professional en actiu" s'hagi declarat homosexual

Actualitzat

Els Dracs de Barcelona, una associació LGTBI que promou la integració de les persones independentment de la seva condició sexual, s'ha constituït fa poc per lluitar contra l'homofòbia a través d'activitats esportives, sortides en grup, xerrades i debats.

Durant el Dia Internacional contra la LGTBI-fòbia en el món de l'esport, que se celebra aquest dimarts, els Dracs lamenten que la discriminació "encara segueix estant molt present a la societat, especialment al futbol", com mostra el fet que "cap futbolista professional en actiu" s'hagi declarat homosexual.

L'associació, que consta amb dos equips de futbol i uns 40 membres, insta institucions com la UEFA, la FIFA, l'RFEF o el FC Barcelona a emprendre "campanyes visibles" per "denunciar i condemnar la LGTBI-fòbia en el món del futbol", "com s'ha fet amb el racisme". "Només fa falta acostar-se a qualsevol camp de futbol de Catalunya per comprovar com els insults homòfobs continuen sent els més freqüents", denuncien.

El Dia contra la LGTBI-fòbia en l'esport coincideix amb el naixement de Justin Fashanu, el primer futbolista professional a sortir de l'armari, que es va suïcidar el 1998 pel rebuig social a la seva orientació sexual.

Dissabte que ve, els Dracs de Barcelona organitzen a Barcelona la primera edició d'un torneig de futbol amb el lema "Dona-li una puntada de peu a l'homofòbia", amb el qual volen donar visibilitat a la seva plataforma, que fa dues setmanes que està en funcionament.

D'una altra banda, el president de l'Observatori contra l'Homofòbia de Catalunya, Eugeni Rodríguez, també ha demanat aquest dimarts a la Federació Catalana de Futbol "mesures per impedir l'homofòbia en els camps de futbol".

Anar al contingut