@BasquetManresa
Bàsquet

El Manresa guanya a Esmirna i ja és líder (67-72)

Els manresans juguen com un equip i superen les individualitats de l'equip turc

Jordi RobirosaActualitzat

Quan l'Ostrow es va col·locar 12 punts amunt al Nou Congost poc abans del descans en el primer partit d'aquesta lliga de campions FIBA, potser alguns aficionats van pensar que al Baxi li tocaria ser el cuer del grup i quedar fora d'aquesta competició. Potser no comptaven, primer, en el factor Congost i, després, amb l'esperit d'aquest equip. No només va tombar l'equip polonès, sinó que després ha estat capaç de guanyar a domicili l'Hapoel Jerusalem i, ara, el Pinar Karsiyaka; dos equips amb més pressupost i, teòricament, millors plantilles. Superb.

El matx ha començat amb un Manresa molt desencertat, sobretot amb els triples, i el Pinar ha agafat un avantatge de 8 punts, 12 a 4, que els catalans han sabut eixugar a poc a poc, amb una defensa potent i una bona feina d'equip. Al descans 36 a 35.

En la represa s'han vist els millors minuts del Baxi, quan ha arribat a agafar sis punts d'avantatge, 38-44. Però el públic del Mustafa Kemal ha reaccionat i amb tothom aixecat de les cadires ha estat capaç d'empènyer el seu equip, i un parcial de 21-8 (59-52) a menys de cinc minuts del final semblava desequilibrar el matx.

Però llavors ha aparegut Mayer, i Thomasson, i Moneke i Valtonen, que amb un triple decisiu ha tornat a col·locar al davant el Manresa, que ja no ha cedit aquesta posició fins al final. 67-72 i tres de tres per als bagencs, que ja són els sorprenents i merescuts líders en solitari de la competició. No hi podia haver millor regal per al 90 aniversari de la vella, i bella, entitat basquetbolística manresana.

Anar al contingut