Núria Vilarrubla en un moment de les semifinals (Reuters)
JOCS OLÍMPICS

DIA 6 Tòquio 2020 | Tres diplomes olímpics per als catalans

Núria Vilarrubla, Aina Cid i Manuel Balastegui s'han quedat fora de les medalles

Redacció Esport3Actualitzat

Núria Vilarrubla ha conquerit el diploma olímpic en quedar vuitena a la final d'eslàlom C1. La palista de la Seu d'Urgell, que a les semifinals ja havia fet el vuitè temps global, no ha pogut millorar les expectatives en la final. L'australiana Jessica Fox ha guanyat l'or amb gran autoritat.  

L'ampostina Aina Cid i Virginia Díaz no han pogut lluitar pel podi i han quedat sisenes de la final A, per la  qual cosa obtenen també un diploma olímpic, el segon català de la jornada. La remadora catalana repeteix el diploma olímpic de Rio i no ha tingut capacitat de reacció en una prova molt exigent en què l'equip de Nova Zelanda s'ha penjat l'or.

Aina Cid i Virginia Díaz,en un moment de la final de rem (Reuters)

El català Manel Balastegui (CN Banyoles) i el gallec Caetano Horta han guanyat la final B del doble scull lleuger dels Jocs de Tòquio amb una gran autoritat i obtenen també el preuat diploma olímpic. Balastegui i Horta han fet una sortida fulgurant i s'han mantingut al capdavant durant els 2.000 metres de la cursa.

 

Pel que fa a la natació, Jessica Vall ha quedat eliminada en semifinals en la prova dels 200 metres braça, i Mireia Belmonte tampoc s'ha classificat per a la final dels 800 lliures. La Xina s'ha imposat en el relleu del 4x200 femení, amb rècord del món inclòs, i ha superat els Estats Units de Katie Ledecky i l'Austràlia d'Ariarne Titmus. En categoria masculina, segon or en aquests Jocs per al nord-americà Caeleb Dressel, avui en els 100 metres lliures, amb un temps de 47 segons i dues centèsimes, nou rècord olímpic.

Al bàsquet, Ricky Rubio ha tornat a ser decisiu en una altra victòria de la selecció espanyola masculina de bàsquet als Jocs de Tòquio. Després del triomf d'avui, el combinat espanyol ja és a quarts de final i diumenge, contra l'Eslovènia de Luka Doncic, es jugarà el primer lloc del grup C. La selecció espanyola femenina de bàsquet s'ha imposat a la de Sèrbia, la vigent campiona d'Europa, per 85 a 70, i està virtualment classificada per als quarts de final

 

ARXIVAT A:
Jocs Olímpics
Anar al contingut