El base lituà del Barça Rokas Jokubaitis durant un partit de l'Eurolliga
El base lituà del Barça, Rokas Jokubaitis, durant un partit de l'Eurolliga (EFE)
Bàsquet

Els New York Knicks valoren esperar un any més abans d'incorporar Rokas Jokubaitis

El base lituà podria seguir creixent una temporada més al Barça abans de fer el salt a l'NBA

Redacció Esport3Actualitzat

Rokas Jokubaitis està a punt de jugar, als seus 21 anys, la seva primer final four. El base lituà està fent una molt bona primera temporada al Barça a les ordres de Sarunas Jasikevicius, que va demanar el seu fitxatge després d'haver-lo entrenat al Zalgiris. Abans d'arribar a Barcelona, Jokubaitis va ser draftejat pels New York Knicks, que s'estan plantejant què fer amb el jugador. 

Segons el New York Post, els Knicks s'inclinen ara mateix per esperar una temporada més perquè Jokubaitis acabi de desplegar tot el seu potencial al bàsquet europeu i arribi més rodat a l'NBA per començar la temporada 2023-2024. Aquest fet també permetria a la franquícia novaiorquesa tenir més marge salarial per fer-li al jugador una oferta superior al salari mínim reservat als jugadors escollits en segona ronda.  

El Barça va contractar Jokubaitis l'estiu passat per cinc temporades, tot i ser conscient que un jugador de la seva edat i el seu talent serà temptat per l'NBA més d'hora o més tard. La decisió dels Knicks de no comptar de moment amb el jugador implicaria una segona temporada de blaugrana per al jugador. 

La decisió final es prendrà segurament un cop s'hagi disputat la final four de Belgrad d'aquesta setmana, on els Knicks hi enviaran representants per seguir les evolucions de Jokubaitis i d'altres jugadors que puguin interessar. 

Jokubaitis ha acreditat aquesta temporada a l'Eurolliga 7,2 punts i 2,8 assistències per partit amb una mitjana de 17 minuts jugats i gairebé 60% d'encert en els triples.  

 

Anar al contingut