Joey Dorsey
Joey Dorsey en una imatge d'arxiu durant la seva etapa al Barça
Bàsquet

La justícia dona la raó a Joey Dorsey en la seva denúncia pel seu acomiadament per part del FC Barcelona

El Barça va acomiadar Dorsey després de les seves crítiques als serveis mèdics del club

Actualitzat

El jutjat social número 26 de Barcelona ha dictaminat que l'acomiadament del pivot Joey Dorsey per part del FC Barcelona és nul. En una sentència del 17 d'octubre passat declara nul·la aquesta decisió del Barça perquè vulnera el dret fonamental a la llibertat d'expressió del nord-americà.

Dorsey va començar la seva segona etapa al club blaugrana el febrer de l'any 2016, quan l'equip es mostrava feble a la pintura. El pivot es va lesionar el turmell a l'eliminatòria de quarts de l'Eurolliga contra el Lokomotiv Kuban, però va forçar tot i que els de Xavi Pascual van acabar eliminats.

La temporada següent el nivell de joc del pivot no era l'òptim, i davant les crítiques es va excusar atacant els serveis mèdics del club, per haver-lo fet jugar lesionat. La reacció del club va ser obrir-li un expedient que va acabar, després del fitxatge de Vítor Faverani, amb el seu acomiadament el gener del 2017.

La sentència del jutjat de Barcelona dona la raó a Dorsey, i condemna al club a readmetre el pivot i a pagar-li les mensualitats que hauria hagut de rebre des de la data del seu acomiadament. També obliga al club, que té cinc dies per presentar-hi recurs davant del Tribunal Superior de Justícia, a pagar 25.000 euros al nord-americà, que ara mateix no té equip, com a indemnització per danys morals. L'altra opció del club es arribar a un acord amb el nord-americà abonant-li la totalitat o gran part del contracte que els vincula fins l'estiu del 2018.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut