Pogacar i Vingegaard
Pogacar i Vingegaard, els grans favorits per al Tour, segons el Purito Rodríguez
Ciclisme

Els favorits del Tour, segons Purito Rodríguez

Joaquim Purito Rodríguez ens fa la seva travessa del Tour, que arrenca dissabte a Bilbao. A qui veu millor? Pogacar o Vingegaard?

Joaquim Purito Rodríguez és per a molts el millor ciclista català de la història. Com a mínim, és el darrer que ha pujat al podi del Tour de França (tercer el 2013). De fet, ha aconseguit cinc podis a les generals de les tres grans voltes per etapes (Giro, Tour i Vuelta). Dues Voltes a Catalunya, una Fletxa Valona, dos Giros de la Llombardia, una plata i un bronze al Mundial de ruta són trofeus que el de Parets també té a les seves vitrines. En resum, una de les nostres veus més autoritzades per analitzar el Tour del 2023, que arrenca dissabte a Bilbao.

Dos per sobre de la resta

El Purito s'afegeix al corrent d'opinió majoritari, que opina que Tadej Pogacar i Jonas Vingegaard es jugaran el Tour: "Els dos estan per sobre de la resta i, per mi, Pogacar és el gran favorit." Curiosament, l'eslovè va caure a la Lieja-Bastogne-Lieja i es va fracturar l'escafoide de la mà esquerra. Però, pel Purito, la preparació no li ha canviat gens: "Ell sap entrenar-se a casa. A la mínima que agafa la bicicleta ja està bé. No l'hem vist malament mai. És capaç de guanyar-ho tot. Fins i tot enguany ha guanyat el Tour de Flandes, que no s'adapta exactament a les seves condicions. A més, la clau no és com arriba ell, sinó com arriba el seu equip."

Joaquim Purito Rodríguez, expectant davant la pròxima edició del Tour

L'exciclista de Partes del Vallès pensa que "l'UAE és més fort que el Jumbo de Vingegaard", que va dominar amb mà de ferro la temporada passada el calendari mundial. I afegeix que "l'any passat Vingegaard va guanyar gràcies al treball de Roglic. Llavors, Pogacar sabia que no tenia un rival, sinó que en tenia dos! Sense Roglic, el Jumbo perd potencial".

 

El tercer en discòrdia

Una tercera via per a Rodríguez és el danès Mattias Skjelmose: "Va fer bones clàssiques. Després es va aturar una mica. Va fer una gran concentració en altura a Andorra i ara ha guanyat el Tour de Suïssa i el campionat de Dinamarca. Del segon grup de favorits (Enric Mas, Carapaz, Hindley, Mikel Landa...), Skjelmose és qui arriba millor."

Sobre aquest Tour, al Purito li agrada especialment perquè "hi ha pocs quilòmetres contrarellotge i se surt de Bilbao, per tant, passaran coses des del començament per l'exigència d'una arrencada al País Basc".

Joaquim Rodríguez estarà present aquest cap de setmana al País Basc en l'inici de la ronda gal·la. Abans, ha parlat per als mitjans de comunicació a Sant Fruitós de Bages, a les instal·lacions de SportMed, en un acte organitzat per Rudy Project. Després del Tour, l'exciclista estarà centrat en La Purito Andorra, del 6 d'agost, un repte per a ciclistes amateurs de diferents nivells que pot arribar a tenir sis ports de muntanya, 115 quilòmetres i 4.800 metres de desnivell.

 

 

 

 

 

ARXIVAT A:
Tour de França
Anar al contingut