Jocs Olímpics

Els esportistes olímpics i paralímpics seran vacunats amb Pfizer

L'acord entre el COI i les empreses Pfizer i BioNTech permetrà que l'inici de la vacunació a totes les delegacions participants als Jocs de Tòquio comenci a finals de maig

Redacció Esport3Actualitzat

El COI ha anunciat aquest dijous la signatura d'un memoràndum d'entesa amb Pfizer i BioNTech perquè aquestes empreses donin dosis de la vacuna contra la Covid-19 "als participants en els Jocs Olímpics representants dels Comitès Olímpics i Paralímpics de tot el món". Aquest acord forma part dels plans de l'organisme olímpic "per garantir la seguretat dels Jocs de Tòquio 2020", segons ha indicat en un comunicat.

A través d'aquest acord, les empreses i el COI es coordinaran amb els Comitès Olímpics Nacionals de tot el món per distribuir les vacunes. S'espera que el lliurament de les dosis a les delegacions participants comenci a finals de maig, sempre que sigui possible, amb l'objectiu de garantir que les delegacions participants rebin les segones dosis abans de la seva arribada a Tòquio per a l'inici dels Jocs, previst per al 23 de juliol.  

Thomas Bach, president del COI, ha donat les gràcies "per aquesta generosa donació", que serà "una eina més" en les seves mesures per "ajudar que els Jocs Olímpics i Paralímpics de Tòquio siguin segurs per a tots els participants i per mostrar la solidaritat amb els amables amfitrions japonesos".

"Convidem els atletes i les delegacions participants en els pròxims Jocs que donin exemple i acceptin la vacuna on i quan sigui possible. Podeu enviar un poderós missatge que la vacunació no és només una qüestió de salut personal, sinó també de solidaritat i consideració del benestar dels altres en les seves comunitats", ha detallat.

ARXIVAT A:
Jocs Olímpics
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut