Bako, aclamat tot i no jugar per lesió (acb Photo / J. Alberch)

Traca final del Baxi Manresa per superar el Fuenlabrada (99-89)

El Baxi Manresa, sense Bako ni Valtonen, ha necessitat un gran final de partit per superar el Fuenlabrada (99-89) i seguir com el millor local de l'ACB. El Barça s'ha vist superat per la voracitat del València a la Fonteta (86-76).

Xevi BardoletActualitzat

El Baxi Manresa ha jugat un primer quart al nivell dels grans partits previs a la Copa. El Fuenlabrada no ha pogut amb la velocitat d'execució ofensiva dels bagencs, 31 punts anotats. I una sola pèrdua de pilota. En el segon, la fluïdesa no ha estat la mateixa, però els de Pedro Martínez han seguit amb un coixí davant l'equip de Josep Maria Raventós, que depenia massa dels punts d'Emegano. 49 a 37 al descans.

Luke Maye ha anotat 16 punts (acb Photo / J. Alberch)

La defensa bagenca ha perdut energia en el tercer quart i més jugadors del Fuenlabrada han entrat en partit. Des del triple, amb un espectacular 5 de 7 en aquest parcial, venint d'una primera part d'encert realment pobre. Sylvain Francisco i Moneke han aguantat el Baxi, que però, no ha pogut evitar que el rival es posés al davant en l'últim quart. Aleshores ha arribat una altra demostració de caràcter del Manresa, amb els Danis i Thomasson –màxim anotador amb 17 punts– clavant triples per un parcial de 14 a 4 per mantenir-se com el millor equip local de l'ACB.

Fi a la ratxa blaugrana de 12 victòries

En el tercer partit de la setmana, el Barça s'ha trobat un València molt tocat per les finestres de seleccions. I l'únic base del primer equip que li quedava sa, Neno Dimitrijevic, s'ha fet mal abans del descans. Ha pogut continuar i ho ha fet amb encert. L'equip de Peñarroya, ajudat per una Fonteta que recuperava el ple d'aforament, ha aguantat en la primera part, amb bona defensa i anant amb més voracitat al rebot. Dante Exum, que venia embalat dels dos partits anteriors, es mostrava imparable en les penetracions.

Brandon Davies s'ha trobat amb un bon Jasiel Rivero (acb)

Tot i que Mirotic ha començat a activar el canell i el Barça ha encadenat un parell de contraatacs cinematogràfics, el València seguia guanyant clarament en agressivitat i la en batalla pel rebot. Les segones opcions dels taronja han fet molt mal all Barça. La igualtat del partit s'ha trencat en el darrer quart, amb Mirotic i Exum frenats, i amb els de Peñarroya cada vegada més convençuts. Un parcial local d'11 a 1 ha posat el Barça al límit, 72 a 61. Malgrat apujar el to defensiu, no hi ha hagut encert blaugrana per remuntar. I s'han seguit escapant rebots. 86 a 76. En el dia del seu aniversari, Jasikevicius s'ha queixat d'un excés de duresa local.