Dubljevic contra Mirotic, un duel majúscul (acb Photo / Paco Largo)
ACB

10a Jornada ACB / El València frena el Barça i el Manresa segueix en ratxa

Tot i les 5 baixes, el València de Peñarroya ha estat capaç d'acabar amb la imbatibilitat del Barça en l'ACB. López-Arostegui primer i Dubljevic després, han colpejat un Barça massa espès més enllà de Mirotic. El Baxi Manresa ha superat clarament el Breogán en un partit que havia perillat per culpa de dos positius en el bàndol gallec

Xevi BardoletActualitzat

Víctor Claver no ha pogut enfrontar-se als seus antic companys del Barça. És un dels cinc lesionats d'un València que ha jugat al Palau amb només set jugadors del primer equip. I Mirotic, ara mateix, no té pietat de cap rival. 10 dels 12 primers punts blaugranes han estat seus. Només les dues faltes comeses l'han aturat. Sense el montenegrí en pista, el Barça ha patit per trobar la via del cèrcol. Bona defensa dels de Joan Peñarroya.

Ha semblat que en la segona part Laprovittola es sumava al recital de Mirotic, però qui ha enlluernat ha estat López-Aróstegui. L'ex de la Penya ha anotat cistelles d'autèntic fenomen. Prepelic també ha vist el triple i els de Jasikevicius han encaixat un parcial de 0 a 13. Encara més dolorós ha estat el 2 a 17 de l'últim quart, amb Dubljevic –ell i Mirotic, els que més valoren en l'ACB- i Rivero castigant. El cas és que el Barça ha permès que un València ple de joves s'ho anés creient. I amb un menys 12, no era un dia de canells fins per poder remuntar.

 

 

El Baxi Manresa segueix en estat de gràcia (86-75)

Amb un segon positiu a la plantilla i amb la incertesa dels últims dies, el Breogán no ha saltat al parquet del Nou Congost prou mentalitzat davant un Baxi Manresa que juga de memòria. Tothom suma. Els 10 jugadors amb minuts ja havien anotat abans del descans. I el més remarcable, l'equip bagenc havia repartit 14 assistències en els primers 20 minuts. Una bestiesa.


Bako frenant Mahalbasic (acb Photo / J. Alberch)

El festival manresà ha continuat en la represa i la diferència ha arribat a ser de 25. Però l'equip de Paco Olmos ha recuperat les sensacions que l'han portat a fer un gran inici de curs i s'ha posat a 10. Pedro Martínez ha hagut de cridar l'atenció als seus jugadors, demanant-los recuperar el joc en equip. Ismael Bako ha estat l'encarregat d'acabar amb la resistència gallega. Atenció que el Baxi suma un espectacular 12-4 en partits oficials aquesta temporada.

 

El Joventut pot amb un bon Saragossa

Força espessor en la primera meitat entre el Joventut i el Casademont Saragossa de Jaume Ponsarnau. Un Saragossa que venia de caure sorprenentment eliminat de la FIBA Eurocup –atenció, la quarta competició continental. Primers 20 minuts animats per la mitja volta al límit del primer quart de Derek Willis i pel talent aragonès a través de Radoncic i Waczynski. Empat a 35 al descans.

Partit de menys a més a l'Olímpic (acb Photo / D. Grau)

Després, Ante Tomic s'ha posat a jugar. Nou punts en un tres i no res. Però un parell de descuits i la ratxa de Waczynski han tornat el matx cap la màxima igualtat. La Penya ha vist que caldria arremangar-se. I ja sabem que ha pujat el nivell defensiu, aquest curs. La pressió a tota la pista ha descol·locat el Saragossa i ha encès l'Olímpic. Un recinte que ha vibrat amb les jugades individuals i la potència de Derek Willis. I que ha acabat rendit a la segona meitat de Tomic –18 dels seus 24 punts–, liderant a més els seus en els últims instants quan els aragonesos estaven a sobre.

ARXIVAT A:
Penya
Anar al contingut