El Reial Madrid guanya el Betis amb el VAR d'aliat (2-3)

La sala VAR ha intervingut en el gol de l'empat del Madrid, en l'expulsió d'Emerson i en la pena màxima que ha donat el triomf als de Zidane

Josep CochActualitzat

El Madrid ha començat fort, Benzema ha marcat després d'una centrada de Mendy, però el gol ha estat anul·lat per fora de joc del davanter francès. Mendy ha trobat una autopista a la banda dreta de la defensa bètica i les seves arribades generen perill. Però la primera ocasió ha estat dels andalusos, una rematada de Sanabria l'ha tret Courtois amb els peus "in extremis". Emerson ha vist la primera targeta groga del partit, per una trepitjada a Casemiro.

I en el minut 13, ara sí, Fede Valverde ha marcat per establir el 0 a 1, després d'una excel·lent jugada d'extrem de Karim Benzema. I el Madrid que ha continuat empenyent de valent. Una vegada més Benzema, ara per l'esquerra, ha posat una pilota al punt de penal perquè Jovic la deixés a Sergio Ramos que ha rematat fora per ben poc. I en el 20, Fekir, després d'una bona jugada col·lectiva, ha creuat massa la pilota i ha deixat escapar una bona oportunitat per empatar el partit. I en el 25 ha estat Sanabria, molt actiu també, però la seva rematada després de superar la defensa de Casemiro, ha sortit fora.

El Betis s'ha desempallegat del domini dels de Zidane, que s'havia fet l'amo de la pilota, i és el Betis qui s'ha fet amb el control del joc, superat el minut 33 de la primera part. I dos minuts després el domini del Betis ha tingut premi. Una centrada mil·limètrica de Canales l'ha rematat l'algerià Mandi que ha establert l'empat a 1 gol. I en el 37 William Carvalho capgirava el marcador. Assistència de Fekir i rematada inapel·lable del brasiler que ha doblegat les mans del Tibahut Courtois. En dos minuts l'equip de Pelegrini ha capgirat l'ordre establert i s'ha posat per davant. En el 39 Marc Bartra ha vist la segona targeta groga del partit. I en el 42 l'ha vist Dani Carvajal per una dura entrada a Fekir. Benzema ha tingut l'oportunitat d'empatar el partit després d'una gran passada de Toni Kroos, però Joel Robles, en dos temps, ha desbaratat l'oportunitat. I en el 45, el migcampista alemany ha hagut de deixar el camp amb problemes musculars. En el seu lloc ha entrat Modric.

A la segona meitat ha entrat Isco per Odegaard. I el Madrid només ha necessitat tres minuts per empatar el partit a dos gols. La centrada de Carvajal l'ha rematat en la seva porteria Emerson, que feia la marca a Benzema. Un gol que ha pujat al marcador després de ser revisat per la sala VAR. La segona part ha començat de la mateixa manera que la primera, amb domini madridista. Karim Benzema ha estavellat una pilota al travesser i que ha baixat a la gespa, una rematada que ha acabat entrant, però la jugada ha quedat invalidat per fora de joc. En el 54 jugada de Fekir, però la pilota ha sortit desviada. El partit és d'una gran intensitat. Joaquín ha estat el primer bètic que ha deixat el camp superada l'hora de joc. En el seu lloc ha entrat Tello. En el minut 63 una jugada assenyalada, en principi, com a fora de joc de Jovic, ha estat revisada per la sala VOR. Finalment, amb la revisió final de De Burgos Bengoetxea, ha decidit l'expulsió d'Emerson i lliure directe. La falta l'ha xutat Sergio Ramos, que ha sortit fregant el pal esquerre de la porteria de Joel Robles. Tot seguit, després de l'embolic, Sanabria ha deixat el camp i entra Montoya.

En el 71 Borja Mayoral ha substituït Jovic, que tornava a la titularitat 9 mesos després. El Betis ha mogut fitxa, Loren Morón ha entrat per Fekir en el minut 73. I en el minut 80, en una acció que s'havia jugat minuts abans entre Bartra i Mayoral a l'interior de l'àrea, ha estat revisada per la sala VOR i confirmada per De Burgos Bengoetxea en forma de penal per mans del jugador de Sant Jaume dels Domenys. En el 82 Sergio Ramos ha transformat la pena màxima i ha fet pujar el 2 a 3, capgirant el marcador. Molta feina per la sala VAR en aquest partit, que ha deixat el Betis amb 10 i ha servit per siular un penal favorable al Reial Madrid. Isco ha tingut el 2 a 4, però Joel ha tret una mà inversemblant. Enmig de l'embolic del penal, Canales ha vist una targeta groga. Amb tot el seguit d'interrupcions el partit ha tingut 8 minuts d'afegit. Aissa Mandi ha vist una nova targeta groga per protestar. En el temps afegit, el Madrid s'ha dedicat a conservar la pilota davant d'un Betis que s'hi ha buidat i amb 10 no ha pogut lluitar per al partit.