Amir Nasr-Azadani, en una imatge d'arxiu
Futbol

El món del futbol alça la veu per Amir Nasr-Azadani, el jugador condemnat a mort a l'Iran

Marc Bartra, Borja Iglesias i Ramon Terrats, entre els jugadors que han demanat l'alliberament de Nasr-Azadani

La condemna a mort del futbolista Amir Nasr-Azadan a l'Iran ha causat una gran commoció, especialment en el món del futbol. En les últimes hores han estat diversos els clubs i jugadors que han alçat la veu i han demanat passar a l'acció per evitar l'execució.

Un dels futbolistes més destacats que s'ha pronunciat ha estat el tarragoní Marc Bartra, ex del Barça i del Betis i actual jugador del Trabzonspor. "Ens quedarem de braços plegats i mirant cap a un altre costat? No es pot acceptar una cosa així, de cap manera. Tots amb Amir Nasr-Azadani i amb totes les persones que passen i han passat per alguna cosa així. Prou!", ha publicat a les xarxes socials.

Marc Bartra no ha estat l'únic futbolista que ha alçat la veu, també ho han fet el migcampista del Girona Ramon Terrats o el davanter del Betis Borja Iglesias. Els dos han condemnat la decisió de la justícia iraniana i han demanat als seus companys de professió que es mobilitzin.

A més dels futbolistes, diversos clubs de futbol també han enviat missatges de solidaritat a les xarxes socials.

Condemnat per protestar contra el règim

El sindicat mundial de futbolistes FIFPRO va ser qui va fer pública la desesperada situació d'Amir Nasr-Azadani, condemnat a mort per donar suport a les protestes a favor dels drets de les dones i per les llibertats bàsiques al seu país. FIFPRO va demanar a les autoritats iranianes que anul·lessin les penes al futbolista, de 26 anys.  

Nasr-Azadani, que ha jugat en diversos equips iranians de la màxima categoria i estava retirat després de dos anys per les lesions, ha sigut acusat per un delicte de "moharebeh" -es podria traduir com "enemistat amb Déu"-, que implica l'execució a la forca, segons apunta el mitjà IranWire. Segons aquesta font, les autoritats iranianes haurien pressionat la família del jugador perquè el fet no transcendís a l'opinió pública.

Dels integrants de la selecció iraniana, que recentment va participar en el Mundial, el porter, Alireza Beiranvand, s'ha manifestat per demanar que es revoqui la sentència.

 

Anar al contingut