Pau Ribas bota la pilota davant Nico Laprovittola en un moment del Penya-Barça (EFE)
Pau Ribas i Nico Laprovittola, dos dels jugadors destacats del duel català (EFE)

El Joventut aprofita l'apagada final del Barça (82-79)

Només Laprovittola ha plantat cara a una Penya que ha anat de menys a més

Jordi RobirosaActualitzat

En la prèvia del derbi català per excel·lència potser s'ha parlat més del retorn de Mirotic als entrenaments que no pas del matx en si. Error: i no pas perquè no engresqui que el montenegrí trepitgi pista de nou; no, al contrari; però sí perquè un partit d'aquesta categoria és per gaudir-lo sense cap interferència.

El Barcelona ha dominat en el marcador durant els primers 35', però ha desaparegut absolutament del mapa en el tram final en el qual només Laprovittola ha mantingut el tipus. El Joventut que, malgrat anar fins a 13 punts a sota en la segona meitat mai no ha deixat de creure en la victòria, ha jugat molt més com un equip que no pas el seu rival. Al descans el resultat era de 38 a 47 i semblava que els blaugranes dominaven l'escenari. Però en la segona meitat, els de Jasikevicius només han aconseguit 32 punts i això ha fet que la Penya hagi sentenciat al final. Magnífic el triumvirat Ribas-Parra-Tomic que, al final, ha trobat un suport excepcional amb Andrés Feliz. Higgins ha tingut un triple alliberat per guanyar el partit, però ha fallat.

El problema del Barça

El Barça té un problema i es diu "Laprodependència". Si amb aquest equipàs depens només d'un jugador -com està passant en els darrers partits- llavors és que les coses no rutllen. Patacada del Barcelona i injecció d'alegria per a un Joventut que ha merescut guanyar, perquè els partits, distingits lectors, duren 40 minuts i no 35. I els acostuma a guanyar l'equip que juga com això, com un equip.