Girona

El Girona guanya el Reial Madrid i fa història al Bernabéu (1-2)

El Girona ha aconseguit una victòria històrica al camp del Madrid que li permet distanciar-se de la zona de descens. Per contra, els madridistes encaixen una derrota que els allunya gairebé de forma definitiva del líder de la lliga, el Barça

Xavi LemusActualitzat

Eusebio ha canviat el plantejament en la visita al Bernabeu i l'equip ha sortit amb una defensa de quatre jugadors en comptes dels cinc habituals. En un primer moment, s'ha vist un Girona ordenat que no donava facilitats al Madrid. Només Lucas Vázquez ha generat una bona opció per inaugurar el marcador que ha tret amb encert Bono. Els gironins aprofitaven el contracop per acostar-se a la porteria de Courtois, i, en una acció d'aquestes, Stuani ha enviat un potent xut que ha generat perill.

En el minut 24, una errada de Bono en el refús, podia atrapar la pilota i desviar amb el puny, deixava el Madrid una opció de centrada que Casemiro, davant la passivitat d'Alcalá i Juanpe, rematava de cap al fons de la porteria (1-0). Amb l'un a zero, els de Solari no han patit gaire durant el primer temps. Només un xut de Granell ajustat al pal ha generat incertesa. Per part dels locals, Benzema és qui ha tingut l'ocasió més clara per fer el segon gol.

En el segon temps, el Madrid ha sortit disposat a sentenciar el partit. Així, Marcelo i Benzema han disposat de dues oportunitats per fer la segona diana blanca. Però els canvis introduïts per Eusebio, Lozano i Aleix per Pedro Porro i Pere Pons, han donat un nou aire als gironins. De mica en mica han agafat el timó del joc. En el minut 58, Aleix Garcia perdonava el gol de l'empat en un xut que sortia per sobre del travesser. Cinc minuts més tard, Stuani rematava al pal i el posterior xut de Douglas Louiz el desvia amb les mans Ramos. L'àrbitre, Cuadra Fernández, assenyalava un penal molt clar. Stuani no perdonava i feia l'empat a un (1-1).

El Madrid estava perdut sobre la gespa del Bernabéu i el Girona molt còmode. Així, Portu enviava un potent xut que s'estavellava al pal. I a 15 minuts del final arribava el moment decisiu quan un xut de Lozano el desviava Courtois, i Portu, de cap, enviava la pilota al fons de la porteria (1-2). Era l'un a dos i el gol del triomf. Fins al final, el Madrid hi ha posat més empenta que joc i no ha estat capaç de capgirar el marcador. Victòria merescuda d'un Girona que ja té un partit més a recordar a la seva història.